13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda CBR500R: slipperclutch, LED-richtingaanwijzers, LCD-dashboard en krachtiger blok.

De Honda CBR500R staat voor betaalbaar rijplezier. Voor 2019 heeft de CBR500R een frisser voorkomen, slipperclutch, LED-richtingaanwijzers, LCD-dashboard en krachtiger blok bij.

Vooral in het lage en middengebied is de Honda CBR500R erop vooruit gegaan. Tussen de 3.000 en 7.000 tpm doet het blok het door een nieuwe in- en uitlaat en kleptiming zo’n 4% beter. Niet dat je meteen in de huizenhoge pk-cijfers schiet, het topvermogen blijft beperkt tot 35 kW. Want dat is het maximum voor A2-rijbewijshouders.

De stroomlijn is agressiever en vooral wat lager. Daar past de zithouding past goed bij. Door lager geplaatste clip-ons zit je meer naar voren gekanteld. De motor is iets smaller gebouwd zodat je je in het zadel wat beter kunt bewegen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen