Honda introduceert intelligente Africa Twin in Kopenhagen

Honda heeft de Africa Twin uitgerust met sensoren en adaptieve systemen die botsingen moeten voorkomen en het rijden moeten vergemakkelijken.

V2X heet het systeem dat Honda op de Africa Twin heeft geknutseld, wat staat voor Vehicle to Everything. Het werd gisteren gepresenteerd in Kopenhagen tijdens het World Congress of Intelligent Transport Systems. Het probeert motorrijders meer veiligheid te bieden.

Hoe het werkt

Met V2X kunnen voertuigen communiceren met andere voertuigen. Ook scannen ze de omgeving om het risico op ongelukken te verminderen. Zwermveiligheid noemt Honda het, omdat het concept geïnspireerd is op scholen vissen. Die trekken in grote scholen van hot naar her terwijl ze naast elkaar bewegen zonder elkaar aan te raken. V2X coördineert o.a. verkeersbewegingen waardoor verkeerscongestie wordt voorkomen.

Met V2X neemt Honda deel aan een Europees programma dat het onderzoek naar autonoom rijdende voertuigen stimuleert.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?