13 C
Nederland
donderdag 11 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Honda introduceert intelligente Africa Twin in Kopenhagen

Honda heeft de Africa Twin uitgerust met sensoren en adaptieve systemen die botsingen moeten voorkomen en het rijden moeten vergemakkelijken.

V2X heet het systeem dat Honda op de Africa Twin heeft geknutseld, wat staat voor Vehicle to Everything. Het werd gisteren gepresenteerd in Kopenhagen tijdens het World Congress of Intelligent Transport Systems. Het probeert motorrijders meer veiligheid te bieden.

Hoe het werkt

Met V2X kunnen voertuigen communiceren met andere voertuigen. Ook scannen ze de omgeving om het risico op ongelukken te verminderen. Zwermveiligheid noemt Honda het, omdat het concept geïnspireerd is op scholen vissen. Die trekken in grote scholen van hot naar her terwijl ze naast elkaar bewegen zonder elkaar aan te raken. V2X coördineert o.a. verkeersbewegingen waardoor verkeerscongestie wordt voorkomen.

Met V2X neemt Honda deel aan een Europees programma dat het onderzoek naar autonoom rijdende voertuigen stimuleert.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen