Honda vraagt octrooi aan voor Head-Up Display

Head-up displays (HUD) zijn bedacht om je te helpen je ogen op de weg te houden. Enkele helmenfabrikanten zijn er mee bezig en dure automobielen zijn er al mee uitgerust. Met een HUD hou je je blik op de weg. Want daar gebeurt het.

Honda’s octrooi onthult dat ze HUD willen toepassen op hun motoren. Het octrooi toont volgens RideApart verschillende modellen die zijn uitgerust met verschillende soorten van HUD projectie. Zo toont de Africa Twin een HUD die de info op het ruitje projecteert. De info staat dan recht voor de berijder.

Op een van de beelden is ook een CBR500R te zien met een HUD die naar beneden projecteert op de benzinetank. Hierdoor wordt de info uit het zicht van de berijder geprojecteerd. Je zou verwachten dat dit niet de allerbelangrijkste info is. Weer een ander beeld laat een projector op de benzinetank van de CBR500R zien, die de info net als bij de Africa Twin ook op de ruit projecteert.

HUD-technologie op de motor heeft wat ons betreft de voorkeur. HUD op een helm kan niet zonder accu en die moet je dus steeds opladen. Aan de andere kant: met een HUD op de helm heb je wel van motor wisselen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?