zondag 26 maart 2023

EICMA 2015: Ignition concept

Foto: Victory

De nieuwste Victory is een speciale. Speciaal gebouwd door de Zwitser Urs Erbacher – van huis uit dragracer – en gebaseerd op de Victory die dit jaar meestreed in de Pikes Peak-wedstrijd in Amerika: Project 156. Deze racer was de eerste in zijn soort bij Victory. Op basis van hetzelfde blok is de Ignition zijn opvolger. 

De Ignition heeft een 1200cc V-twin blok dat vloeistofgekoeld is. Een gegoten aluminium frame, een remsysteem van Brembo, bandaandrijving en een breed stuur. Geen kattenpis, die Ignition! Overigens werd er ook bekend gemaakt dat het blok binnenkort ook nog een ander Victory-model zal aandrijven. De zogenaamde ‘Combustion’ wordt op 11 decmber onthuld op de IMS (International Motorcycle Show) in New York. Veel is er over de Combustion nog niet bekend behalve dat het model in het teken staat van ‘American muscle’. Na dit concept is onze interesse in ieder geval gewekt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image