13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

EICMA 2015: Ignition concept

Foto: Victory

De nieuwste Victory is een speciale. Speciaal gebouwd door de Zwitser Urs Erbacher – van huis uit dragracer – en gebaseerd op de Victory die dit jaar meestreed in de Pikes Peak-wedstrijd in Amerika: Project 156. Deze racer was de eerste in zijn soort bij Victory. Op basis van hetzelfde blok is de Ignition zijn opvolger. 

De Ignition heeft een 1200cc V-twin blok dat vloeistofgekoeld is. Een gegoten aluminium frame, een remsysteem van Brembo, bandaandrijving en een breed stuur. Geen kattenpis, die Ignition! Overigens werd er ook bekend gemaakt dat het blok binnenkort ook nog een ander Victory-model zal aandrijven. De zogenaamde ‘Combustion’ wordt op 11 decmber onthuld op de IMS (International Motorcycle Show) in New York. Veel is er over de Combustion nog niet bekend behalve dat het model in het teken staat van ‘American muscle’. Na dit concept is onze interesse in ieder geval gewekt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen