13 C
Nederland
zondag 3 juli 2022

‘Ik weet dat ik kan vechten om de zege’

Aanstaande vrijdag vangt de derde ronde van het WK Superbike aan, en wel in Assen. Wij blikken alvast vooruit op dit belangrijke weekend. 

Komend weekeinde wordt wellicht de belangrijkste race van het jaar voor Michael van der Mark en Tony Coveña, de twee vaste rijders in het WK Supersport. Voor wie in het wereldkampioenschap meerijdt is natuurlijk elke race even belangrijk, maar de thuiswedstrijd betekent toch altijd net even iets meer dan welke andere race ook.
Michael van der Mark behoort tot de uitgesproken favorieten in zijn thuisrace. Dat betekent extra druk, zeker ook omdat hij op de poster van het evenement staat? Van der Mark: “Nee, dat voel ik niet. Ik heb al laten zien dat ik voorin kan rijden. Ik ben er trots op dat ik op de poster sta. Vergeleken met vorig jaar zit ik nu dichter bij de kopgroep. Ik weet dat ik kan vechten om de overwinning. Maar dat geldt voor meer rijders, zoals Jules Cluzel, Kenan Sofuoglu en Kevin Coghlan en eventueel ook nog Lorenzo Zanetti. Ik denk dat een groepje van vier of vijf rijders voor de overwinning kan gaan strijden.”
Van der Mark is vol vertrouwen: “Mijn grootste voordeel is dat ik in een team zit dat heel veel ervaring heeft. In de eerste trainingssessie beginnen we altijd met een basisafstelling. Daarna gaan we stapjes maken. Ik heb al een heel hoge basissnelheid. Dat betekent dus dat we kleine stapjes kunnen maken.”

Tony Coveña wil meer
Na enige jaren te hebben gereden in de Superstock 600 heeft Tony Coveña dit jaar de stap naar het WK Supersport gezet. Het verschil tussen beide klassen is hem al snel duidelijk geworden: “Het gaat in de Supersport harder dan in de Superstock. Ik moet me stapje voor stapje verbeteren. Ik wil meer, maar dat kost meer tijd dan ik had verwacht. Het gaat niet vanzelf. Ik kan nog genoeg leren van de rijders die voor mij rijden, want zij zijn sneller. Voor Assen is het reëel om ervan uit te gaan dat ik in de punten kan rijden. Michael van der Mark is voor mij een goed voorbeeld om naar te kijken. Het is fijn dat Andrew Pitt bij mijn team betrokken is. Hij is heel ervaren.” In de Superstock reed Coveña al met een Kawasaki en dat doet hij nu weer. Coveña: “Een Kawasaki ligt mij heel goed.”

 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen