Indian komt met Stage 2 PowerPlus Performance Cams

Indian komt met Stage 2 PowerPlus Performance Cams. De eerste Drag Specialties King of the Baggers-race werd gehouden op de historische Laguna Seca Raceway. High-performance baggers streden op het legendarische circuit, waarbij ze de ‘kurkentrekker’ haast rechttrokken.

Stage 2 PowerPlus Performance Cams

De race werd gedomineerd door Indian Motorcycle en dat gegeven bracht Indian op het idee om dezelfde Stage 2 Performance Cams die Tyler O’Hara op zijn S&S Indian Challenger aan de overwinning hielpen ook aan te bieden aan ‘geïnteresseerden’. Tussen haakjes ja, want wie is dat niet?

Stage 2 PowerPlus Performance Cams

Indian Motorcycle patenteert radar-technologie

De ingenieurs van Indian grepen de kans en gebruikten O’Hara’s door een vloeistofgekoelde 108ci PowerPlus V-twin aangedreven Challenger als testmotor. ‘De Challenger heeft zich al gevestigd als de absolute leider op het gebied van prestaties voor Amerikaanse baggers. De PowerPlus Performance Cams leggen de lat nog hoger,’ zegt Reid Wilson, Vice President van Indian Motorcycle. ‘De wereld kreeg zijn eerste voorproefje te zien van wat deze nokken kunnen doen. Maar nu kan iedereen het ervaren. Of je nou serieus met je bagger aan de gang wilt op Laguna Seca of gewoon wat meer vermogen wilt tijdens je ritje in de buurt,’ voegde hij eraan toe.

Stage 2 PowerPlus Performance Cams
Tyler O’Hara

Kalibratiecode

De nieuwe Stage Performance Cams komen het best tot hun recht in combinatie met andere prestatie-upgrades van Indian. Denk daarbij aan de PowerPlus Stage 1 Air Intake en Stage 1 Slip-On Exhaust. Indian beweert dat met nokken, luchtfilter en uitlaat geïnstalleerd, het vermogen met 10% – 134 pk – toeneemt en het koppel 3% ten opzichte van een standaard 108ci PowerPlus blok. Een bezoek aan de erkende Indian-dealer is vereist. De nokken zijn voorzien van een kalibratiecode voor de ECM van je motorfiets.

Stage 2 PowerPlus Performance Cams

In de USA kosten de Stage 2-nokken is $ 699,99 – zo’n € 580,-. Check de onderstaande video voor meer informatie over Stage 2 PowerPlus Performance Cams.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?