Indian patenteert mogelijk nieuw model

India zou wel eens bezig kunnen zijn met en sportieve cruiser. In patenten die zijn ingediend, duikt de modelnaam Raven op.

Met niets meer dan een naam kun je allen maar speculeren over het nieuwe eruit zou kunnen zien. Veiligheidshalve houden we het op de nieuwste V-twin, zoals die onlangs in de nieuwe FRTR1200 werd gepresenteerd.

Maar waarom dan toch de verwachting sportieve cruiser? Indian lijkt ons niet het merk dat zo ineens een echte sportfiets uit de hoge hoed tovert. Aan de andere kant worden vogelnamen gebruikt voor snelle motoren. Hayabusa (Japans voor slechtvalk) Super Blackbird (merel, maar ook een pijlsnel vliegtuig) zijn daar voorbeelden van.

De kans dat het blok van de FTR1200 als basis wordt gebruikt, is groot. Immers heeft dit blok best pittige specs. Een vermogen van 120 pk en 115 Nm koppel zijn niet voor de poes. Ook kent de FTR1200 een laag gemonteerde brandstoftank, die zich onder het zadel schuilhoudt. Dat alles draagt bij aan het idee van een sportieve cruiser dan wel een naked. En omdat een raaf zwarte veren heeft, waarop vooral de lichtinval voor nuances zorgt, heeft het toekomstige model waarschijnlijk een uit drie kleuren opgebouwd kleurenschema met heel weinig chroom.

Tijdens de onthulling van de FTR1200 liet Indian al blijken dat het dit model wil gebruiken als springplank voor andere modellen, waarmee het merk z’n marktaandeel wereldwijd kan vergroten. In feite heeft Indian al eerder een patent aangevraagd voor een modulair ontworpen motorfiets.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?