20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

INHOUD EN ROUTES PROMOTOR 9/2017

[PROMOTOR 9 LOS KOPEN? BESTEL ‘M IN ONZE KIOSK!]

TracerTracks: Elfendertigdorpentocht

Friesland heeft de Tocht der Tochten, maar is er ook nog wat anders te rijden dan door de Elf Steden? Gert Huttema vond van wel en maakte een Elfendertigdorpentocht.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/TRACK-frieslandwest.GPX”]

Duitsland: 500 Jaar Maarten Luther

Op 31 oktober 1517 werd de wereld op zijn kop gezet. Een aanklacht van de ontevreden monnik Maarten Luther aan het adres van de destijds oppermachtige Rooms-Katholieke kerk leidde tot een herschikking van zowel de kerkelijke als de staatskundige wereldkaart. We maken met een bijzonder mens een tocht door de bakermat van Luther’s Reformatie.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Track-Luthertocht.GPX”]

België: Steengoed ritje in de Ardennen

Wat hebben La Roche, Rochefort en, Rochehaut met elkaar gemeen buiten dat ze alle drie in de Belgische Ardennen liggen? Wel, ze hebben allemaal rots in hun naam. De rots, de sterke rots en de hoge rots. We rijgen ze aan elkaar in een 136 km lange trip en maken er een steengoede toer van.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/Track-Steengoed_Ardennen.GPX”]

België: Wallonië met een Twist

Zeggen we België, dan rossen de meeste motorrijders rechtstreeks naar de Ardennen. Terecht, want het is daar tussen de groene heuvels machtig rijden. Maar de Walen hebben meer leuke toergebieden binnen hun grenzen liggen. In Pays des Collines en de Borinage bijvoorbeeld, ontdekten we fijne stuurwegen en interessante bezienswaardigheden. En in het voorjaar van 2018 gaan we met Promotor deze Wallonië met een Twist-toer nog eens rijden.

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/TRACK-Wallonie_twist.GPX”]

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen