dinsdag 5 december 2023

INTERMOT 2022: programma, data en tickets

Tentoonstellingen, prijsuitreikingen, testritten, shows, live technische gesprekken en nog veel meer, inclusief eten en tatoeages. Van het door de INTERMOT voorgestelde menu krijg je beretrek. Hier is een snel voorgerecht om je voor te bereiden op deze grote motorshow….

INTERMOT 2022

Aftellen naar de 2022 editie van INTERMOT, dit jaar gepland – in Keulen, uiteraard – van 4 tot 9 oktober. Met zo’n 500 merken en exposerende bedrijven uit 29 verschillende landen en duizenden bezoekers die in de beurshallen worden verwacht, zal de show, daar zijn we meer dan zeker van, niet teleurstellen. Hier volgt een korte ‘samenvatting’ van de vele activiteiten die al gepland zijn.

Tentoonstellingen en displays

Naast de voorproefjes en nieuwigheden die worden tentoongesteld en gepresenteerd door de belangrijkste merken uit de sector, waaronder Benelli, BMW, Energica, Honda, Kawasaki, KTM, Voge, Piaggio en Suzuki, kun je ook interessante speciale tentoonstellingen, shows en diverse highlights op het gebied van motorfietsen en scooters kunnen bijwonen – en in sommige gevallen zelfs aan deelnemen. Zo zal in hal 7 de grote speciale tentoonstelling Custom van INTERMOT, georganiseerd door het tijdschrift Custombike, te zien zijn. Er staan talrijke specials in de verschillende categorieën zoals Medium Power (waaronder scooters, bromfietsen en lichte motorfietsen), Café Racer, Chopper, Bobber, Cruiser, Roadster, Dirt-Bikes, Race-Bikes, Factory Customs en Radical in prachtig vormgegeven decors. Ook kun je technische onderwerpen bespreken met collega’s in de informele sfeer van de Custom Lounge, maar ook – eveneens in Hal 7 – genieten van de speciale tentoonstelling ‘Wrap my ride’. Zo leer je alles wat er bij komt kijken om professioneel motorfietsen te wrappen, maar ook helmen en koffers.

Speciale show 125

De Special Show 125, georganiseerd door het tijdschrift Motorrad, presenteert de complete wereld van 125cc-motorfietsen, van benzine tot elektrisch, cross/supermoto, street/naked, bromfiets/scooter, maar ook specials zoals caféracer, flattrack en chopper. En op het 125cc-circuit zal het mogelijk zijn om alle tentoongestelde modellen te testen, zelfs zonder rijbewijs. Jongeren van ten minste 15 jaar oud mogen hieraan deelnemen, mits vergezeld zijn van een volwassene. Beschermende kleding zal uiteraard ter plaatse worden verstrekt.

Live technische gesprekken

De INTERMOT Stage, de grote evenementenhal, wordt ingericht in hal 8 en biedt plaats aan live technische gesprekken met topberoemdheden, influencers en experts uit de motorwereld. Hier worden ook buitengewone motorfietsen gepresenteerd en diverse prijsuitreikingen plaatsvinden. Een ‘bonte mengeling van luisteren, ontdekken en verwonderen’ -zo stellen de organisatoren het ons althans voor -, waarbij ook de prijs ‘Motorfietsvrouw van het Jaar’ van het vaktijdschrift Bike und Business wordt uitgereikt, op hetzelfde podium op 5 oktober. En wie in de tussentijd een nieuwe tatoeage wil laten zetten of zijn baard wil laten bijwerken, kan terecht in de tattoo- en barbershop van INTERMOT in hal 7.

Tickets: prijzen en waar te koop

Tickets voor INTERMOT 2022 zijn nu al te koop in de Ticket Shop op de officiële website. Er zijn verschillende mogelijkheden: het dagticket kost 20 euro, het gereduceerde ticket (voor studenten, 65-plussers, gehandicapten, vrijwilligers) 8,50 euro en het ticket voor kinderen tussen 12 en 17 jaar kost slechts 5,50 euro. Je kunt ook kiezen voor een tweedaags ticket voor 26 euro of voor een seizoenskaart voor 35,50 euro, waarmee je ook toegang krijgt tot andere evenementen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image