dinsdag 18 juni 2024

Intermot: opgefriste Aprilia Shiver 900

Aprilia heeft op de Intermot het doek van de vernieuwde Aprilia Shiver 900 getrokken. An sich al een bijzondere keuze, aangezien Keulen zowat duizend kilometer van Noale ligt en Milaan – waar in november de EICMA-beurs plaatsvindt – slechts 250 kilometer. Meer nieuws in november dus…

Terug bij de 2019 Shiver 900, kun je wel stellen dat er op het eerste gezicht weinig nieuws onder de zon is. En dan heb je nog gelijk ook. Het zijn subtiele aanpassingen aan onder meer het uitlaatsysteem. De bijzondere dubbele uitlaatdemperpartij werd voor de eerste Shiver 900 – zie onder – ontworpen om de bijrijder vrij van stinkende uitlaatgassen te houden en de nieuwe zou dat nog beter moeten kunnen.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, moet in de praktijk blijken.
2017 - Aprilia Shiver 900 uitlaat
Behalve die technische aanpassing, is het TFT-dashboard middels Aprilia’s multimedia-systeem te koppelen aan je smartphone en komt de Shiver 900 in twee nieuwe kleuren; Challenging Red en Innovation Dark. Helaas hebben wij momenteel nog geen beeld van de rode machine, maar onder – en boven – getoonde Shiver is de Innovation Dark-kleur.

Naar verwachting zal Aprilia meer nieuws tonen tijdens hun thuiswedstrijd op de EICMA in Milaan, met naar alle waarschijnlijkheid in elk geval vergelijkbare updates voor het zustermodel van de Shiver; de Dorsoduro 900. Aprilia spreidt de winkansen, zullen we maar zeggen.

Foto’s: Aprilia en Jarno van Osch – Shot Up Productions

[justified_image_grid ids=27706,27707,27708]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen