Intermot: Suzuki updatet GSX-R1000 en GSX-R1000R

Natuurlijk pakte de nieuwe Katana alle koppen bij Suzuki op de stand, maar er was meer nieuws. Zo kwam het merk uit Hamamatsu met een opfrisbeurt voor de GSX-R1000 en het plus-model, de GSX-R1000R – je weet wel, die met een extra R. En meer.

Meest in het oog springen aan de meest recente GSX-R1000 was natuurlijk de immense uitlaatdemper. Die is nog altijd fors van formaat, maar omdat deze per komend seizoen in het matzwart uitgevoerd wordt, valt hij meteen een stuk minder op. Het hitteschildje is ook praktisch, aangezien de uitlaatdemper nogal heet wordt.

Minder duidelijk, maar ook heel belangrijk, is het aangepaste swingarm-scharnierpunt dat nu verstelbaar is. Voor de man in de straat weinig toegevoegde waarde, maar voor diegenen die het circuit opzoeken een interessant detail. Even interessant is dat de extra R-loze GSX-R1000 nu – net als die mét R – standaard een quickshifter krijgt. Voor zowel op- als terugschakelen zonder koppeling, overigens.

De Showa-voorvorken van beide krijgen intern ook een opfriscursusje, wat de wegligging verder ten goede komen moet. Tel erbij op dat Suzuki aan de voorzijde nu standaard staalomvlochten remleidingen monteert en de oude standaard gemonteerde Bridgestone RS10s per komend jaar vervangt voor de modernere RS11 sportbanden van Bridgestone, en je heb ongemerkt een vrij serieus lijstje verbeteringen voor je.

Kleurtjes gaan ook op de schop, met een facelift voor de ECSTAR Suzuki MotoGP-kleurstelling, een variatie op het wit met blauw en een nieuwe Yoshimura-achtige rood-zwarte kleurstelling.

Foto’s: Suzuki

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?