Is dit de toekomstige Ducati Scrambler?

Als je voor je beroep motoren wilt ontwerpen, maak je met een studie aan het ArtCenter College of Design in Pasadena, Californië, grote kans daarin te slagen. In samenwerking met Ducati liet het ArtCenter studenten de toekomst van de Scrambler line-up verkennen. De winnaar van de wedstrijd werd beloond met een opleidingsstage aan het Ducati Design Center in Bologna, Italië.

In totaal werden 10 projecten ter beoordeling voorgelegd. Peter Harkins ging er met de prijs vandoor. Terwijl veel studenten vooral elektrische concepten voor het merk Scrambler ontwierpen, ging Harkins voor een meer klassieke aanpak van het op het Ducati-erfgoed gebaseerde submerk.

Harkins’ ontwerp is interessant, omdat het een einde maakt aan het iconische stalen trellisframe en het luchtgekoelde tweecilinder blok. In plaats daarvan heeft Harkins’ Scrambler meer de lijnen van een eencilinder dirt bike met een wiegframe.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?