zondag 4 juni 2023

Is dit de toekomstige Ducati Scrambler?

Als je voor je beroep motoren wilt ontwerpen, maak je met een studie aan het ArtCenter College of Design in Pasadena, Californië, grote kans daarin te slagen. In samenwerking met Ducati liet het ArtCenter studenten de toekomst van de Scrambler line-up verkennen. De winnaar van de wedstrijd werd beloond met een opleidingsstage aan het Ducati Design Center in Bologna, Italië.

In totaal werden 10 projecten ter beoordeling voorgelegd. Peter Harkins ging er met de prijs vandoor. Terwijl veel studenten vooral elektrische concepten voor het merk Scrambler ontwierpen, ging Harkins voor een meer klassieke aanpak van het op het Ducati-erfgoed gebaseerde submerk.

Harkins’ ontwerp is interessant, omdat het een einde maakt aan het iconische stalen trellisframe en het luchtgekoelde tweecilinder blok. In plaats daarvan heeft Harkins’ Scrambler meer de lijnen van een eencilinder dirt bike met een wiegframe.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image