maandag 15 april 2024

Is QJ Motor SVT 650 de rivaal van de Benelli TRK?

Aangedreven door een 90° V-twin motor die vrijwel identiek is aan die van de Suzuki V-Strom, zou de nieuwe SVT 650 van QJ Motor een gevaarlijke rivaal voor de Benelli TRK kunnen zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zien we hem op de EICMA, hoewel we er nu al iets over kunnen vertellen.

Het Chinese QJ Motor, eigenaar Benelli, dat onder de hoede valt van de reus Qianjiang, breidt binnenkort zijn gamma uit met de nieuwe SVT 650. Naar alle waarschijnlijkheid zal de motor over enkele dagen op de EICMA worden onthuld. Maar we kunnen nu al iets voorspellen dankzij de foto’s die op het web circuleren.

QJ Motor SRV 550 ST is nu verpakt in een stijlvolle neo-retro cruiser

Het uiterlijk van de motorfiets is aangenaam en persoonlijk (ook al zijn er verwijzingen naar de veel bekendere Ténéré 700 en V-Strom 650), met de aantrekkingskracht van een comfortabele en goed geproportioneerde weg-enduro. De 90° V-twin met een vermogen van ongeveer 75 pk is vergelijkbaar met die van de Suzuki V-Strom. Voor is een stevige upside-down voorvork en achter een op veervoorspanning instelbare monoshock in het gestoken. Het remsysteem zou (daar hebben we geen zekerheid over) vervaardigd zijn door Brembo, terwijl de spaakwielen (die je op de foto ziet) de afmetingen hebben van 19″ voor en 17″ achter, uiteraard voorzien van extra geprofileerde banden. Een laatste opmerking betreft de uitrusting, met een bijzonder royaal LCD-scherm en, waarschijnlijk een optie, de set metalen koffers. De prijs? Dat valt voorlopig nog te bezien.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen