dinsdag 18 juni 2024

‘Itchy Boots’ Afrikaanse avontuur eindigt met letsel

Als je de afgelopen jaren het YouTube-kanaal van Itchy Boots hebt gevolgd, ben je waarschijnlijk meer dan eens verbaasd geweest. Haar rijvaardigheden zijn goed, en worden natuurlijk waarschijnlijk alleen maar beter omdat ze elke dag aan het rijden is. Verbazingwekkend genoeg is ze grotendeels vrij gebleven van ernstig letsel tijdens al haar jaren van motorrijden naar verre bestemmingen. Een gebroken hand enkele maanden geleden leek tot nu toe het meest ernstige incident, maar zelfs dat hield haar maar voor een korte periode van haar motor weg. Tot nu toe.

2024 is blijkbaar een wat moeizame tijd geweest voor Noraly. Terwijl ze op een vrij goede weg in Tanzania reed, na de stad Mbeya te hebben verlaten, reed ze in een kuil en kwam hard ten val. Het was niet een bijzonder diepe kuil en ze komt er herhaaldelijk op terug in de video omdat ze bijna niet kan geloven dat deze schijnbaar onbeduidende zaak zulke ernstige problemen heeft veroorzaakt.

Maar ze voelt dat haar sleutelbeen gebroken is, en misschien ook haar voet. Dus pakt ze haar Garmin inReach satellietbaken, en stuurt ze een bericht naar een vriend met het verzoek om hulp te sturen omdat ze haar motor niet meer kan oprichten. Natuurlijk is er een tijdje geen verkeer op deze weg terwijl ze daar ligt te wachten en hoopt op een voertuig. Maar uiteindelijk komt er een vrachtwagen langs en krijgt ze hulp.

Zoals blijkt, wordt de vrachtwagen die bestuurd door enkele artsen, ontdekken we in haar tweede video-update na het ongeval. Na een uren durende reis terug naar Mbeya om bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis te komen, blijkt uit röntgenfoto’s dat haar voet in orde is.

Zoals Noraly echter al dacht, was haar sleutelbeen inderdaad gebroken. Een operatie is nodig, die in Nederland wordt uitgevoerd. En dan worden de dingen ingewikkeld.

In de tweede video hierboven geeft Noraly een update over hoe het gaat. Zoals blijkt, waren er enkele complicaties. Het sleutelbeen bleek vervelend gebroken, bovendien liep ze een klaplong op tijdens of na de operatie. Ondanks alles blijft Noraly opmerkelijk kalm en meldt ook dat haar eerste boek binnenkort uitkomt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen