maandag 24 juni 2024

Jouw favoriete coureur in een ander team? Het kan in MotoGP24

De officiële videogame van de MotoGP™ voegt de veelgevraagde Riders Market toe.

Ontwikkelaar Milestone brengt vandaag MotoGP™24 uit op PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch™ en Steam. Dit is de officiële videogame van de MotoGP™ met alle officiële coureurs en tracks van het 2024-seizoen voor de categorieën MotoGP™, Moto2™, Moto3™ en het FIM Enel MotoE™ World Championship. Dit jaar zijn nieuwe functies toegevoegd waar fans al langer om vragen. Na de introductie van Dynamic Weather en de Flag-to-Flag-races van vorig jaar, zal MotoGP™24 je nog dichter bij de echte wedstrijden brengen door de toevoeging van de Riders Market en de MotoGP™ Stewards.

Voor het eerst de Riders Market

De overstap die Marc Márquez maakte van het Repsol Honda Team naar het onafhankelijke Gresini Racing MotoGP™ Team, heeft de hele MotoGP-wereld op zijn kop gezet. Vanaf nu kunnen dit soort verrassingen ook in de officiële videogame gebeuren vanwege de nieuwe Riders Market. Net als in het echt hebben jouw prestaties invloed op welke aanbiedingen je krijgt. Als je de doelstellingen van je huidige team niet haalt, kan je positie voor het volgende seizoen in gevaar komen. Mogelijk moet je zelfs de aanbieding van een kleiner team accepteren. Daartegenover staat dat geweldige prestaties met eersteklas contracten van topteams worden beloond. Jouw gedrag op en naast de baan is van grote invloed op deze dynamiek. Rivaliteiten met andere coureurs en likes en reacties op het fictieve sociale netwerk zullen al snel leiden tot geruchten over mogelijke transfers.

MotoGP™ Stewards & Adaptive Difficulty

De nieuwe MotoGP™ Stewards monitoren elke race van het weekend, waarbij jij en je tegenstanders op basis van gedrag op de baan bestraft kunnen worden. Je krijgt dus te maken met consequenties als je de regels overtreedt, variërend van waarschuwingen tot lange rondes of tijdstraffen, en van let-pass-bevelen bij oneerlijk inhalen tot geannuleerde kwalificatietijden. Daarbij zal roekeloos rijden ook de rivaliteit met andere coureurs aanwakkeren. Ook is MotoGP™24 nog toegankelijker dan ooit dankzij het nieuwe ‘Adaptive Difficulty’-systeem. Dit past de moeilijkheidsgraad van de tegenstanders aan gebaseerd op hoe goed jij het doet in de game. Hierdoor wordt de game een op maat gemaakte ervaring waarbij het racetempo tussen de kanshebbers altijd passend en consistent is.

LiveGP Championships, een nieuwe multiplayer-mode

Online is er ook genoeg vernieuwd. LiveGP Championships (niet beschikbaar in de Nintendo Switch-versie) is een nieuwe spelmodus. Deze nieuwe multiplayer-modus is gemaakt voor de meest competitieve spelers, die worden uitgedaagd om in het algemene Championship-klassement te stijgen door punten te verdienen tijdens speciale evenementen. Ook kan je dankzij cross-play tegen je vrienden racen, ongeacht of ze een PlayStation- en Xbox-console hebben. Daarnaast kunnen spelers van de PlayStation-, Xbox- en Steam-versies met 2 spelers tegen elkaar strijden op een gesplitst scherm.

MotoGP™24 is vanaf vandaag verkrijgbaar op PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch™ en Steam.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen