Kawasaki: 8 nieuwe 2022-modellen, maar welke?

Met een plaagplaatje die op de Amerikaanse website is gepubliceerd, kondigt Kawasaki de presentatie van acht nieuwe modellen aan. Welke? De beschermhoezen verhullen de vorm en de lijnen van de motorfietsen, maar afgaande op de wielen en wat berekeningen kunnen we toch een paar gissingen doen…

Kawasaki heeft het groots aangepakt en heeft acht nieuwe modellen op stapel staan voor 2022. Dit wordt gesuggereerd door het nieuwe plaagplaatje dat op de Amerikaanse website is gepubliceerd. Daarop zijn acht modellen te zien, die op het punt staan onthuld te worden. Maar we zien er niets van, met dank ons de beschermende covers. De belangrijkste data zijn 5 oktober – dan worden vijf van de acht nieuwe modellen onthuld – en 23 november, wanneer de drie resterende modellen op de EICMA aan het publiek worden getoond. We weten nog niets, maar we kunnen wel een paar gokjes doen.

Krachtig model

Afgezien van de sneeuwscooter op de voorgrond, is de crosser – of misschien enduro? – het gemakkelijkst te raden, door de noppenbanden die vanonder het zwarte doek piepen. Daarachter staat een ander 21inch-wiel met een wegprofiel – misschien een KLR, die in Nederland niet meer wordt gevoerd – gevolgd door een motorfiets met een goudkleurige velg met spaken, een andere met een sportvelg en, helemaal achteraan, een motorfiets waarvan wij denken dat hij ‘krachtig’ is. Het kan een straat-enduro zijn gezien het aantal spaken dat je in de velg kunt zien.

Nieuwe retro: Kawasaki Z650RS

Kawasaki ZX-6R?

Deze vijf motoren (zes als je de sneeuwscooter meetelt) worden onthuld op 5 oktober. Op de achterste rij staan de modellen die moeten wachten op de EICMA. Ook hier kunnen we gokken. Aangezien we de velgen niet kunnen zien, is het waarschijnlijk het beste om uit te gaan van wat er onlangs is gepresenteerd. Gelet op de komst van de nieuwe Z650RS, naast de grote 900, zou een retro met een kleinere cilinderinhoud kunnen – misschien 300 – om de familie compleet te maken. Twee: verlang je naar de ZX-6R? Misschien kan een van de drie modellen op de tweede rij een nieuwe ZX-6R zijn. Of, en hier komen we bij het laatste model, een ZX-25R bestemd voor de Europese markt. Het model werd vorig jaar onthuld, maar alleen voor Azië. Of toch een grotere met misschien 400 cc. Kortom, alle deuren staan open en Kawasaki belooft heel wat motorrijders een plezier te doen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?