donderdag 28 maart 2024

Kawasaki kiest voor Bridgestone Hypersport S22

Eerste week maart testen we de Kawasaki Ninja ZX-6R, op het TT circuit. Als het dan net zulk mooi weer is als vandaag, wordt het een topdag. Aan de andere kant: mocht het weer niet meewerken, kunnen we de Bridgestone Hypersport S22 ook testen op minder gunstige omstandigheden. Hoe houdt de band zich op een nat/vochtig wegdek? Kleeft ie nog vertrouwenwekkend goed wanneer de temperatuur tot onder de 10 graden zakt? Maar da’s van later zorg.

Feit is dat Kawasaki voor de 2o19 versie van de Ninja ZX-6R heeft gekozen voor de nieuwe Bridgestone Hypersport S22 als standaard eerste-montage band. Zo’n pure sportband is bepalend om optimaal gebruik te kunnen maken van de prestaties van de ZX-6R. De voorganger van de S22, de S21, was al populair als eerste montage op verschillende supersport motoren. Naar verwachting zullen meer supersport modellen af fabriek op de S22 uitgeleverd gaan worden.

Jan Kruithof
Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen