Kawasaki W800 wordt 2021 Meguro K3 (video)

Kawasaki Japan heeft officieel zijn neo-retro 2021 Meguro K3 onthuld, gebaseerd op de W800. In het merk Meguro ligt de oorsprong van Kawasaki’s viertakten en grote sportmotoren. Na een halve eeuw heeft de voormalige Meguro K2 een opvolger.

De Meguro is terug! Voorlopig alleen in Japan, in de rest van de wereld blijft de Kawasaki gewoon W800 heten. Het nieuws verspreidde zich snel nadat op 13 november 2020 foto’s werden vrijgegeven. Op de website van Young Machine verscheen het nieuws waarin werd verteld dat het model Meguro K3 gaat heten. Nu zijn ook de specs officieel bekend gemaakt.

2021 Meguro K3: Historie

De Meguro K3 is de opvolger van de Kawasaki 500 Meguro K2, die werd geproduceerd nadat Meguro, opgericht in 1924, in de jaren 60 werd overgenomen door Kawasaki Aircraft Co. De 500 Meguro K2 was de laatste grote motorfiets die werd gelanceerd onder de merknaam Meguro. De Meguro K3 is het eerste model van de W800, dat later de basis werd voor de Kawasaki W1, de grote 4-takt sportmotor. De Meguro K3 die nu verschijnt, is het eerste nieuwe model in 55 jaar sinds de 500 Meguro K2 en is een directe afstammeling van de W800.

Kawasaki W800 modellen getest in Japan

K3: vakmanschap

Terwijl de styling een afgeleide is van de huidige W800, doet de 2021 Meguro K3 stilistisch denken aan de Meguro van weleer, maar dan met meer geavanceerde technologie. De gelakte tank in combinatie met chroom is een staaltje dat een hoog niveau van vaardigheid vereist.

De luchtgekoelde, staande twin met 360 graden krukas en kegelvormige nokkenassen heeft sinds de W650 (geïntroduceerd in 1999), verschillende veranderingen om te voldoen aan de Euro5-emissievoorschriften.

Blok- en chassis zijn gebaseerd op de W800 en is uitgerust met een 19-inch voor- en 18-inch achtervelg. De motor weegt 227 kg, een kilo meer dan de W800. De zithoogte is 790 mm, exact als bij de W800, maar de Meguro is wel breder oor het bredere stuur (925 mm).

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?