zondag 21 april 2024

Keith Flint overleden

Vreemde vogels, je hebt er in de racerij genoeg. Maar excentrieker dan de Britse Keith Flint zie je ze niet vaak; We verwijzen nog maar even naar bovenstaande foto, waar een meer dan enthousiaste Flint achterop de MotoGP Ducati van Randy Mamola zit op Jerez in 2008. Flint maakte furore bij de band The Prodigy. Als we ‘Firestarter’ zeggen heeft menigeen direct het beeld van Flint voor zich die met zijn typerende hanenkam en piercings in een verlaten metrobuis danst. 

Zoals het wel vaker gaat met muzikale iconen ging het Flint voor de wind toen zijn band hit na hit scoorde. Met het geld wat op zijn bankrekening stond startte hij in 2014 een eigen raceteam: Team Traction Control. Er worden fantastische resultaten behaald in de Isle of Man TT van 2015 met Ian Hutchinson. Die wint in de Supersport TT klasse, net als het jaar daarop. Eind 2016 krijgt het team dan ook zelfs hulp van Yamaha en wordt, nadat het team omgedoopt wordt tot McAMS Yamaha, het Yamaha fabrieksteam in het British Superbikes. 

Hoewel Flint vanwege zijn verplichtingen met de band niet overal en altijd bij kan zijn is hij toch zeer betrokken. Het verschil tussen Flint in het paddock en Flint op het podium is er één als dag en nacht: Op het podium is hij een stuiterbal afgetopt met adrenaline terwijl hij in het paddock de rust zelve lijkt. 

Flint werd vandaag dood aangetroffen in zijn huis. Hij werd 49 jaar oud.

Foto: MotoGP
Video: iomtt

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen