Kleinere flitsmarge levert flink geld op

Toen bekend werd dat we 130 kilometer per uur mochten gaan rijden in Nederland, ging bij ons de vlag uit. Helaas blijkt het allemaal toch iets minder mooi dan gedacht. Zo geldt op veel wegen, of op bepaalde tijdstippen, nog altijd een max van 100 of 120 waardoor niemand meer weet hoe je hard je eigenlijk mag.

Daarnaast krijg je eerder een boete als je te hard rijdt in 130-zones. Volgens de normale norm zou je pas een bekeuring krijgen bij 139 maar dat is teruggeschroefd naar 136. Een formaliteit maar toch schijnen er al meer dan 6500 boetes uitgedeeld te zijn aan mensen die 136 of harder reden maar onder de 139 bleven. Dat gaat inderdaad pas echt hard.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.