13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Kleinere flitsmarge levert flink geld op

Toen bekend werd dat we 130 kilometer per uur mochten gaan rijden in Nederland, ging bij ons de vlag uit. Helaas blijkt het allemaal toch iets minder mooi dan gedacht. Zo geldt op veel wegen, of op bepaalde tijdstippen, nog altijd een max van 100 of 120 waardoor niemand meer weet hoe je hard je eigenlijk mag.

Daarnaast krijg je eerder een boete als je te hard rijdt in 130-zones. Volgens de normale norm zou je pas een bekeuring krijgen bij 139 maar dat is teruggeschroefd naar 136. Een formaliteit maar toch schijnen er al meer dan 6500 boetes uitgedeeld te zijn aan mensen die 136 of harder reden maar onder de 139 bleven. Dat gaat inderdaad pas echt hard.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen