Krankzinnig: heuvelklimmen op een Honda Africa Twin

Je zou denken dat een Honda Africa Twin met z’n 230 kilo te zwaar is voor een lekker steile hillclimb. Daar denken de mannen en vrouwen van de Mary Valley Dirt Bike Riders heel anders over.

Die hebben een aantal steile hellingen aangepakt. Met een bijna verticale beklimming hebben de meeste rijders met hun enduro- en/of crossmotoreen al een probleem om naar de top te rijden. Het is dus niet meer dan logisch dat een adventure van 230 kg, die zich thuisvoelt op gravel- en stoffige dirtroads, zwaar in de problemen gaat komen.

Bekijk meer clips van Mary Valley Dirt Bike Riders

Bron: visordown

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?