vrijdag 30 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Krankzinnig: heuvelklimmen op een Honda Africa Twin

Je zou denken dat een Honda Africa Twin met z’n 230 kilo te zwaar is voor een lekker steile hillclimb. Daar denken de mannen en vrouwen van de Mary Valley Dirt Bike Riders heel anders over.

Die hebben een aantal steile hellingen aangepakt. Met een bijna verticale beklimming hebben de meeste rijders met hun enduro- en/of crossmotoreen al een probleem om naar de top te rijden. Het is dus niet meer dan logisch dat een adventure van 230 kg, die zich thuisvoelt op gravel- en stoffige dirtroads, zwaar in de problemen gaat komen.

Bekijk meer clips van Mary Valley Dirt Bike Riders

Bron: visordown

Jan Kruithof
Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen