zaterdag 30 september 2023

Voor jou getest: Kriega R20, een rugzak voor motorrijders

Elke zaterdag lees je een recensie over producten die we uitproberen bij het rijden van talloze testkilometers. Deze keer de Krieger R20.

Niet alle producttesten zijn hetzelfde. Vaak hebben we een product maar een beperkte periode beschikbaar of houdt dat het simpelweg niet zo lang uit. Uitzondering op de regel is deze Kriega R20, want die slinger ik inmiddels al ruim drie jaar elke dag over mijn schouders.

En dat is ook precies wat je doet met deze rugzak: je slingert hem moeiteloos om. In tegenstelling tot veel tassen dus geen geklooi met het omhangen, omdat Kriega’s Quadloc-systeem zo goed is uitgedacht. Behalve dat het ruimte biedt tot gemakkelijk omhangen, geeft het ook zo veel bewegingsruimte dat je haast niet merkt dat je hem om hebt. Het systeem zorgt ervoor dat de rugzak op borstbeen en de schouderbladen hangt in plaats van aan je schouders, waarmee er geen heupbandje meer nodig is.

Dit is een rugzak voor motorrijders, geloof het maar. Verder kun je niet om de vele lusjes en haakjes heen, want ook daar is over nagedacht. Elk lusje heeft een functie of kan die krijgen. Zo is er een hele catalogus van zaken die je eraan kunt klikken en hangen om de capaciteit uit te breiden, maar een opgerolde jas of vest tussen de sluitbandjes blijft ook prima zitten. En dan heb ik het eigenlijk nog niet eens over het gebruik zelf, want met twintig liter inhoud is het R20-model Kriega’s middenklasser en zoals het een middenklasser betaamt, doet hij precies wat hij moet doen.

Dagelijks gebruik

Ruimte genoeg voor dagelijks gebruik zonder gekkigheid. Het hoofdvak is ruim, meteen simpel, maar effectief dicht te ritsen vakje voor wat klein grut. Het voorvak kan ook vol spul waar je onderweg wellicht direct toegang toe wilt hebben, al moet je er wel rekening mee houden dat juist dat vak het gevoeligst is voor indringend vocht. Waterdicht noemt de fabrikant hem niet, waterwerend wel. De inhoud wordt in een fikse bui niet echt nat, maar klammigheid houd je niet tegen.

Al met al heeft de Kriega R20 in een tijdsbestek van drie jaar en daarmee een kleine 100.000 kilometer geen krimp gegeven. Hij ziet er niet meer als nieuw uit, maar ook absoluut beter dan menig andere tas die al zo lang meegaat. En dan te bedenken dat hij nog zeven jaar fabrieksgarantie over heeft…

Getest door: Nick Enghardt
Product: Kriega R20 rugzak
Prijs: € 139,95
Verkrijgbaar: Dealers, zie xtravus.com

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image