KTM presenteert Herlings Replica

Op het cross-circuit van Valkenswaard heeft KTM een speciale uitvoering van de 450 SX-F gepresenteerd, en wel met een rode plaat voorop met een onmiskenbare goudkleurige nummer 1. Nog onmiskenbaarder is de 84 op de zijkanten. Het betreft dan ook de KTM 450 SX-F Herlings Replica.

Deze crosser ziet eruit als een fabrieksmotor en heeft een reeks upgrades ten opzichte van het standaardmodel, waaronder een Akrapovic-einddemper, Hinson-fabrieks-koppelingsdeksel en een benzinetank met gefreesde tankdop.

Deze rijdende ode aan Nederlands eerste – en vers gekroonde – MXGP-wereldkampioen is de meest READY TO RACE machine is in de KTM-motocrosslijn, aldus KTM. Zo kreeg de SX-F Herlings Replica Factory-wielen met geanodiseerde wielnaven, een Factory-kroonplaat, een composietmateriaal-carterplaat, een Factory-zadel met Selle Dalla Valle-logo, een voorremschijf-protector, een Factory-startvoorziening voor de voorvork en een oranje achtertandwiel. Dit vierversnellingsmodel heeft ook een unieke Red Bull KTM-kleurstelling in Herlings’ design en een oranje frame in de stijl van de fabrieksmotoren. 
Herlings nummer 1
Zijn replica
Natuurlijk was de man uit het Brabantse Oploo zelf ook aanwezig, terwijl hij de dag vooral leek te benutten als een soort trainingsdag. Maar hij wilde nog wel even een woordje doen over zijn replica.

“Ik was zo opgewonden toen ze me vertelden dat er een KTM 450 SX-F Herlings Replica zou komen! Ik rij mijn hele carrière al met KTM en we hebben hard gewerkt om door moeilijke tijden te komen, en we hebben heel veel te vieren gehad samen. We zijn een familie, niet alleen in het rennerskwartier, maar ook in Oostenrijk, dus deze motor betekent echt veel voor mij. Dit jaar is ongelooflijk geweest qua resultaten en zelfs met de blessure was ik in staat om sterk terug te komen en de titel te winnen. Om dat te doen voor mijn thuispubliek was echt geweldig! Het is een eer voor me dat er nu een motor te koop is die eruit ziet als mijn wedstrijdmotor – ik hoop dat de klanten hem echt gaaf vinden!” – Jeffrey Herlings

De KTM 450 SX-F Herlings Replica is een Europees model in gelimiteerde oplage van 300 stuks en zal in januari van 2019 bij de dealers staan.

Foto’s: KTM

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?