donderdag 28 maart 2024

KTM RC990 gespot op de weg

De KTM RC990 wordt naar verwachting de opvolger van de KTM RC8, met hetzelfde uiterlijk als de RC8C en een 990cc-motor.

KTM was een van de grote afwezigen op de Motorshow van Milaan, maar de motorfabrikant zat niet bepaald stil. Mattighofen onthulde de vernieuwde KTM 1290 Super Duke GT, maar is ook bezig met de nabije toekomst. Collega’s van Motorcycle News hebben een Orange-testrijder betrapt die bezig was met een prototype van wat de volgende KTM RC8 zou kunnen worden.

Lichtjes fijngeslepen: 2022 KTM 1290 Super Duke GT

Nadat de eerste RC8, met zijn 1148cc-motor en 152 pk vermogen, het loodje had gelegd, kwamen er steeds meer geruchten over een comeback van een Oostenrijkse sportmotor. Afgelopen zomer prikkelde KTM namelijk de fantasie van veel liefhebbers met de RC8 C, die echter een voor circuitgebruik geschikt, niet-registreerbaar juweeltje in beperkte oplage is. De spionagefoto’s daarentegen tonen een straatsportmotor, met een uiterlijk dat sterk lijkt op dat van zijn track only zusje en een technische basis die, van wat we kunnen zien, geïnspireerd zou moeten zijn op het KTM Duke prototype, het eerste dat aanleiding gaf tot geruchten over de groei van de LC8-twin naar 990 cc.

De weinige details

De RC zou het frame van de volgende generatie Duke overnemen met de nieuwe gebogen achterbrug die ruimte laat voor de Akrapovic-uitlaat, maar ook de ophanging met WP Apex Pro-voorvork en de centrale mono, waaraan de stuurdemper is toegevoegd.

Levering

Het is moeilijk om meer te zeggen over dit prototype: we kunnen ons een vermogen in de orde van 130 pk voorstellen met de verhoging van de LC8 tot 990 cc, samen met een gewicht dat tot op het bot is gereduceerd zoals al is gedaan voor de KTM 890 Duke R. Zeker is dat de RC 990 (of de nieuwe RC8) in 2022 niet in de etalages van de dealers staan. We zullen langer moeten wachten.

Bron: MCN

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen