maandag 29 april 2024

KTM Vernieuwt SX en SX-F Series voor 2025

De nieuwste update van de KTM SX-serie van 2023 heeft geleid tot verbeterde verbinding met de rijder, zelfbeheersing en controle in de KTM SX en SX-F series van 2025. Deze updates zijn afkomstig van KTM Factory Racing en maken dit de meest ‘READY TO RACE’ line-up ooit.

Het frame is het meest ingrijpend geüpdatet, met duidelijk zichtbare uitsparingen en wijzigingen in de wanddikte van de buizen aan de voorkant, motorbevestigingen en de ophangpunten van de achterdemper. Deze aanpassingen zijn specifiek bedoeld om de flexibiliteit van het frame te verbeteren en het gewicht met ongeveer 300 g te verminderen, zonder in te leveren op stabiliteit en met een beter bochtengedrag. De swingarm is ook bijgewerkt met een gefreesde kettinggeleider en een verbeterd achterrempedaal voor meer duurzaamheid.

De KTM SX en SX-F modellen van 2025 zijn standaard uitgerust met de nieuwe Dunlop GEOMAX MX34 Motocross banden, die ongeëvenaarde stabiliteit en controle bieden voor topprestaties. Deze banden hebben een nieuwe karkascompound die demping en absorptie verbetert, waardoor de levensduur met tot 30% toeneemt. Ook de tractie, grip en modderafvoer zijn verbeterd dankzij de nieuwe Progressive Cornering Block Technology.

KTM Duke – 30 jaar puur motorrijden vol adrenaline

De WP XACT achterdemper profiteert aan de achterzijde van een geüpdatet koppelingssysteem met vernieuwde afdichtingen en kleinere koppelingsbouten, rechtstreeks overgenomen van het KTM Factory Racing Team. Dit systeem is geoptimaliseerd voor gewichtsbesparing en verbeterde stijfheid. De WP XACT AER voorvork is ook bijgewerkt met aangepaste instellingen voor meer flexibiliteit en minder gewicht.

Vanuit ergonomisch oogpunt heeft de KTM SX en SX-F serie van 2025 nieuwe tankkappen van bi-composiet kunststof, voor een frisse uitstraling en betere koeling. De brandstoftankrol is bijgewerkt om het frame te beschermen tegen slijtage en de pasvorm van de tank te verbeteren. Het luchtinlaatsysteem is nu gemaakt van een stijver en robuuster materiaal om vervorming te voorkomen.

De nieuwe graphics weerspiegelen de vernieuwde ontwerptaal en benadrukken de vele technische aanpassingen van de line-up van 2025. De volledig oranje carrosserie, aangevuld met rood en zwarte in-mould graphics en een duurzamere zwarte zitting, versterken de ‘READY TO RACE’ uitstraling.

In 2025 introduceert KTM ook de Connectivity Unit Offroad als KTM PowerPart voor de SX-F serie. Dit systeem, bestaande uit de CUO en de GPS-sensor, optimaliseert de interactie tussen de rijder en de machine via de KTMconnect-app.

Tot slot keert de populaire KTM 150 SX terug in de 2-takt stal, met verbeteringen voor een verhoogde prestatie, meer koppel en een betere rijervaring.

Met subtiele maar belangrijke verbeteringen biedt de KTM SX en SX-F serie van 2025 een breed scala aan machines die zijn ontworpen om aan de behoeften van elke rijder en racer te voldoen. Ontdek meer over de KTM Motocross-reeks van 2025 op KTM.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen