vrijdag 7 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Laseragent onder de stront

18 september 2014 – Agenten met een lasergun in hun hand zijn niet geliefd. Niet in Nederland, niet in België en ook zeker niet in Oostenrijk, zo bleek afgelopen week.

Een 58-jarige agent is daar onderhand een bekende local, omdat -ie elke week op een vaste plek met z’n lasergun staat. In het Mölltal, tussen Lienz en Spittal an der Drau, slingert hij vele automobilisten en motorrijders op de bon. Maar, daar had de bevolking genoeg van en ze vonden het kennelijk tijd om de agent een lesje te leren.

Op het plekje waar de agent steevast staat te controleren, werd een emmer gevuld met stront neer gezet. In en rondom de emmer werden meerdere onschuldige maar effectieve explosieven bevestigd. Vervolgens werd in de bosjes een touwtje gespannen, die bij aanraking een ontstekingsmechanisme zou activeren.

Dat de constructie effectief was bleek zogauw de 58-jarige laserliefhebber na enkele dagen weer z’n vaste stekkie bezocht. De geïmproviseerde strontbom ontplofte en de agent kreeg de volle laag. Omwonenden verklaarden aan de plaatselijke krant dat de agent letterlijk van top tot teen onder de uitwerpselen zat en dat er van de originele kleur van het uniform aan de voorzijde niets meer zichtbaar was: alles was bruin.

De politie verklaarde een dag later dat de agent niet gewond is geraakt, maar dat z’n dienstpak niet meer bruikbaar is. Ze nemen de zaak hoog op en zijn nu op zoek naar de daders.

Update 15 mei 2015: Het duurde enkele maanden, maar doordat bovenstaand incident veel heeft losgemaakt in Oostenrijk heeft de politie aldaar alles op alles gezet om de dader te achterhalen. Uiteindelijk is dat afgelopen week gelukt: het bleek een 55-jarige beroepschauffeur uit Mölltal te zijn. De man reed zeer frequent langs de plaats delict en was het hartstikke beu dat de agent daar zo vaak stond te controleren.

Opvallend feit: de dader is achterhaald door een DNA-match op het vuurwerk. Dat houdt in dat de dader al bekend was bij de politie en voor een eerdere veroordeling ooit DNA heeft afgestaan. En dat maakt ons reuze benieuwd naar de herkomst van de uitwerpselen. Dat zal toch niet hetzelfde DNA bevatten? Ach, dat willen we niet weten ook…

Foto boven: ANP – Nederlandse laseragent

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen