dinsdag 14 mei 2024

Laverda Club Nederland organiseert groot driecilinderevenement in De Rijp

Op zondag 3 september organiseert de Laverda Club Nederland een groot driecilinderevenement in hotel De Rijper Eilanden.

Niet alleen zullen alle driecilindertypen die Laverda tussen 1972 en 1989 heeft gemaakt  tentoongesteld worden, maar ook de grote driecilinders van de concurrenten, waaronder Triumph Trident, BSA Rocket III en natuurlijk: Kawasaki H1 en H2, Suzuki GT750 , Yamaha XS750 en XS850.

Driecilinders staan weer volop in de belangstelling, dankzij Triumph, Yamaha, Benelli en MV Agusta. Ook deze moderne driecilinders zullen op de expositie niet ontbreken.

Oss, 1970: Laverda’s eerste succes

Gedurende de dag zullen aan de hand van uniek beeldmateriaal en de tentoongestelde motoren diverse presentaties gehouden worden, onder andere over ‘the superbikes of the seventies’ en de betekenis van classic- en endurance-racing. Hiervoor zijn enkele deskundigen uitgenodigd.

Het evenement opent om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Presentaties en interviews vinden vanaf 13.00 uur plaats. De toegang is gratis.

Leden van Italiaanse, Engelse en Japanse motorclubs en andere geïnteresseerden zijn hierbij van harte uitgenodigd. Een driecilinder is een plus, maar rijd je op een motor met meer of minder cilinders, dan ben je natuurlijk ook meer dan welkom. We hopen en verwachten dat niet alleen de zaal, maar ook het parkeerterrein een indrukwekkende aanblik zal bieden.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen