zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Legitimeren voor benzine?

Het klinkt natuurlijk belachelijk. Voordat je het pistool in je tank mag hangen eerst even laten zien dat je een rijbewijs hebt; Eventueel zelfs bewijzen dat die motorfiets wel echt van jou is. 

Maar ga je na dat er in Engeland een enorme golf aan motordiefstal gaande is valt het allemaal op zijn plaats. In het Britse Lagerhuis opperde een raadslid het legitimeren voor de aanschaf van benzine als een valide manier het dieventuig te ontmoedigen om met gestolen voertuigen rond te rijden en anti-sociaal gedrag te vertonen. Met dat ‘anti-sociale gedrag’ worden trouwens gewoon straatroven en andere ongein bedoeld. 

Of de maatregel werkt is natuurlijk maar de vraag. Wij zijn vooralsnog te veel beren op de weg. Als dat volk niet meer mag tanken met gestolen voertuigen is de kans natuurlijk groot dat de voertuigen sneller in onderdelen worden verspreid waardoor eigenaren waarschijnlijk een nog kleinere kans hebben ooit nog iets terug te vinden. Waarom niet gewoon de politie flinke financiële steun bieden waarmee ze gerichter de problemen kunnen oplossen? Verkiezingspraatjes?

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen