LEGO Ducati Panigale V4 R uit meer dan 15.000 steentjes!

Eerder dit jaar werd Ducati op een wijze geëerd die alleen is voorbehouden aan de grootste merken: een modelreplica van de Panigale V4 R in de vorm van LEGO-steentjes.

Voor kinderen zijn er niet zoveel manieren om opgewonden te raken over motorfietsen. En dagje bouwen aan een modelreplica kan het zaadje planten. Wat dat betreft hoopt Ducati natuurlijk dat de eerste motor een Monster is of een Hypermotard. Als het maar een Ducati is.  

Dat betekent natuurlijk niet dat volwassenen niet met de steentjes in de weer kunnen. Neem Riccardo Zangelmi, met de zegen van LEGO nam hij het op zich om een levensgrote modelreplica van de Ducati Panigale V4 R in elkaar te knutselen.

Zangelmi was ongetwijfeld geïnspireerd geraakt eerder dit jaar. Toen werd een Britten V1000 met LEGO-steentjes gebouwd. Van het resultaat van Zangelmi moeten we zeggen dat de LEGO Panigale V4 R naast de echte werk een opvallend indrukwekkende gelijkenis heeft.

Riccardo Zangelmi ging niet eerst op de computer modelleren, maar bouwde op het oog. Dat val je terug op doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Uiteindelijk gebruikte hij meer dan 15.000 LEGO- en Technic-stukken.

Ducati was zo onder de indruk dat CEO Claudio Domenicali en MotoGP-rijder Andrea Dovizioso de grootse onthulling voor hun rekening namen.

Interessant is dat de LEGO-versie 180 kg weegt, wat ongeveer 10 kg meer is dan het origineel van 172 kg.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?