Luca Colombo steekt de Straat van Messina over. Op een crossmotor!

Omdat we risico’s kunnen calculeren, zijn mensen tot grootse prestaties in staat. Als je zeker weet dat je verdrinkt door op een crossmotor de Straat van Messina over te steken, laat je het wel uit je hoofd. Luca Colombo heeft echter berekend dat-ie de zee-engte tussen het vaste land van Italië en Sicilië met een Honda CRF450R kan oversteken. Als het weer het toelaat, doet-ie dat tussen 17 en 23 mei. De kans bestaat dus dat de poging al is geslaagd. Zo’n huzarenstuk lever je natuurlijk niet zomaar. Colombo stak in 2017 al het Comomeer over en ‘reed’ in de zomer van 2019 een snelheidsrecord van 104 km/u.

Niet zonder gevaar

De oversteek is natuurlijk niet zonder gevaar, anders is er niks aan. Colombo moet onderweg stromingen van 20 km/u en verraderlijke rukwinden trotseren. Om nog maar te zwijgen van het intense verkeer van grote commerciële schepen en veerboten die de Straat oversteken van oost naar west en vice versa.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?