donderdag 25 april 2024

Luca Colombo steekt de Straat van Messina over. Op een crossmotor!

Omdat we risico’s kunnen calculeren, zijn mensen tot grootse prestaties in staat. Als je zeker weet dat je verdrinkt door op een crossmotor de Straat van Messina over te steken, laat je het wel uit je hoofd. Luca Colombo heeft echter berekend dat-ie de zee-engte tussen het vaste land van Italië en Sicilië met een Honda CRF450R kan oversteken. Als het weer het toelaat, doet-ie dat tussen 17 en 23 mei. De kans bestaat dus dat de poging al is geslaagd. Zo’n huzarenstuk lever je natuurlijk niet zomaar. Colombo stak in 2017 al het Comomeer over en ‘reed’ in de zomer van 2019 een snelheidsrecord van 104 km/u.

Niet zonder gevaar

De oversteek is natuurlijk niet zonder gevaar, anders is er niks aan. Colombo moet onderweg stromingen van 20 km/u en verraderlijke rukwinden trotseren. Om nog maar te zwijgen van het intense verkeer van grote commerciële schepen en veerboten die de Straat oversteken van oost naar west en vice versa.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen