Maakt de Vigo Smart Track het leven van een motorrijder veiliger?

Ooit gehoord van het Smart Turn System? Dit systeem zorgt er voor dat je niet meer per ongeluk je knipperlicht aan laat staat. En ooit gehoord van de Smart Brake Module? Een systeem dat er voor zorgt dat je remlicht al gaat branden als je enkel vertraagd (en dus niet enkel als je daadwerkelijk remt). Beide producten komen van de Sloveense startup Movalyse.

Over een paar maanden, waarschijnlijk juni, komt daar de Vigo Smart Track bij. Dit systeem herkent een val dankzij een aantal sensoren. Bij bepaalde krachten en specifieke bewegingen weet het systeem dat het mis is. Wanneer een ongeluk geregistreerd wordt, maakt de app direct verbindingen met een door jou gekozen contactpersoon.

Dat kan iemand van je familie zijn, maar ook een goede vriend bijvoorbeeld. Die contactpersoon krijgt ook meteen de locatie meegestuurd zodat hulptroepen ingeschakeld kunnen worden. Omdat er gewerkt wordt met een app, wordt er geen beroep gedaan op je motoraccu en dat is een groot voordeel.

Tot nu toe zijn volgens Movalyse het leven van drie gebruikers gered dankzij de Movalyse.

Een extra bonus is dat het systeem ook als een soort van antidiefstalmodule werkt, want er zit een ingebouwd traceersysteem in. De lancering staat gepland voor juni, maar vanwege corona houden wij een kleine slag om de arm.

Je kunt de Vigo Smart Track nu in pre-order bestellen voor 96 dollar, wat zo’n 89 euro is. Let wel, dit is een speciale introductieprijs, want je krijgt 30 procent korting. Vanaf juni kost het systeem zo’n 116 euro.
Surf voor meer informatie naar www.track.safer-turn.com.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.