zondag 19 mei 2024

Maakt de Vigo Smart Track het leven van een motorrijder veiliger?

Ooit gehoord van het Smart Turn System? Dit systeem zorgt er voor dat je niet meer per ongeluk je knipperlicht aan laat staat. En ooit gehoord van de Smart Brake Module? Een systeem dat er voor zorgt dat je remlicht al gaat branden als je enkel vertraagd (en dus niet enkel als je daadwerkelijk remt). Beide producten komen van de Sloveense startup Movalyse.

Over een paar maanden, waarschijnlijk juni, komt daar de Vigo Smart Track bij. Dit systeem herkent een val dankzij een aantal sensoren. Bij bepaalde krachten en specifieke bewegingen weet het systeem dat het mis is. Wanneer een ongeluk geregistreerd wordt, maakt de app direct verbindingen met een door jou gekozen contactpersoon.

Dat kan iemand van je familie zijn, maar ook een goede vriend bijvoorbeeld. Die contactpersoon krijgt ook meteen de locatie meegestuurd zodat hulptroepen ingeschakeld kunnen worden. Omdat er gewerkt wordt met een app, wordt er geen beroep gedaan op je motoraccu en dat is een groot voordeel.

Tot nu toe zijn volgens Movalyse het leven van drie gebruikers gered dankzij de Movalyse.

Een extra bonus is dat het systeem ook als een soort van antidiefstalmodule werkt, want er zit een ingebouwd traceersysteem in. De lancering staat gepland voor juni, maar vanwege corona houden wij een kleine slag om de arm.

Je kunt de Vigo Smart Track nu in pre-order bestellen voor 96 dollar, wat zo’n 89 euro is. Let wel, dit is een speciale introductieprijs, want je krijgt 30 procent korting. Vanaf juni kost het systeem zo’n 116 euro.
Surf voor meer informatie naar www.track.safer-turn.com.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

2 Reacties

  1. wat de Smart Turn betreft daar had ik nog niet van gehoord. Wel heb ik in 1980 een nieuwe BMW R80/7 gekocht en deze bezat af fabriek een systeem dat na een korte tijd vanzelf de richtingaanwijzer uitschakelde. Je moest alleen even in de gaten houden dat je de richtingaanwijzer niet te vroeg inschakelde.

  2. Ik heb dit systeem in pre-order besteld en ben heel benieuwd hoe ’t gaat werken. Wat betreft het track & trace systeem heb ik al meerdere systemen uitgetest. Lang geleden had Garmin een super systeem
    genaamd gtU 10. Het beste Track & Trace wat ik ken. Waar de meeste van dit soort apparaatjes de bocht afkort door ’n rechte lijn volgt de gtU 10 weg precies.
    Ik laat me verassen door de Vigo smart track. Een verbeterpunt zou zijn dat er bij ’n ongeval ’n alarmcentrale wordt gebeld in het land waar je, je op dat moment bevindt en niet ’n vriend of familielid. Want die kunnen ook niets uitrichten. We wachten af.

Reacties zijn gesloten.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen