Meeste motormerken niet aanwezig tijdens MOTORbeurs Utrecht

 

Van 14 tot en met 17 februari zal in de Jaarbeurs de 35e editie van Motorbeurs Utrecht plaatsvinden. Deze editie zal echter anders zijn dan u gewend bent, want een groot aantal motor- en scootermerken heeft aangegeven niet deel te nemen aan de aankomende Motorbeurs. 

De merken Kawasaki, Honda, Suzuki, KTM, Triumph, Moto Guzzi, Aprilia, Vespa en Piaggio hebben besloten om niet aanwezig te zullen zijn tijdens Motorbeurs Utrecht 2019. De motivaties voor deze keuze zijn per merk verschillend, maar kunnen globaal samengevat worden in de volgende punten:

•Motorbeurs Utrecht heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld richting een festival

•Het productaanbod op de Motorbeurs is verschoven van motoren naar motorkleding 

•De meeste nieuwe 2019 modellen staan ten tijde van de beurs al bij de dealers in de showroom

•Motorbeurs Utrecht vindt plaats wanneer een groot gedeelte van Nederland vakantie heeft

•Het bouwen van fabrieksstands voor een relatief kort evenement is uitzonderlijk kostbaar

Door deze punten is voor de meeste merken de behoefte aan een centrale beurs in de winter komen te vervallen. Eens te meer omdat veel importeurs inmiddels een eigen nieuwsshow organiseren of een alternatief voor een statische beurs ontwikkeld hebben, zoals roadshows. Door niet deel te nemen aan de Motorbeurs krijgen deze merken hun handen vrij om eigen initiatieven verder te kunnen ontwikkelen, waardoor de consument dichtbij huis uitgebreider en persoonlijker geïnformeerd kan worden. 

Er wordt achter de schermen wél gewerkt aan een mooi alternatief voor de toekomst. Er gaan namelijk stemmen op om een seizoenstart event te organiseren met meer nadruk op beleving en rijden dan op een statische presentatie van modellen. Een dergelijk Event zou dan in de toekomst plaatsvinden in de lente i.p.v. in de winter.

De bovenstaande merken willen u graag bij voorbaat bedanken voor uw begrip en kijken allen uit naar een fantastisch motorseizoen 2019!

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?