woensdag 27 september 2023

Met een Zero SR/F de wereld rond

Het jaar 2022 loopt naar zijn eind. Hoe verloopt eigenlijk de wereldreis van Marc op zijn Zero SR/F? De vorige reis was een proefrit door een handvol Europese landen. Dat had het karakter van een soort van informele haalbaarheidsstudie. Nu het bijna eind december is, begint Marc serieus aan zijn reis rond de wereld. En zijn vriendin Maree is er ook helemaal klaar voor.

Maree en Marc woonden tot voor kort in Berlijn, maar ze hebben zich volledig op hun avontuur rond de wereld gestort. Terwijl Marc op zijn Zero SR/F rijdt, gaat Maree mee in haar Suzuki Jimny, als metgezel en als volgwagen.

Accu-problemen

Tijdens de testrit door Europa had Marc problemen met de accu van zijn Zero SR/F. Hij had de motorfiets tweedehands gekocht en de accu leek wat vreemde oplaadproblemen te hebben waardoor het erg moeilijk was om efficiënte oplaadstops te plannen. Marc wist dat je in 2022 een bepaald ritme moet aanhouden als je lange afstanden wilt afleggen met een elektrische fiets als deze, maar deze problemen maakten dat bijna onmogelijk.

Grote beurt

Na de testrit was Marc van plan om in Berlijn de accu te laten vervangen en de SR/F een grote onderhoudsbeurt te geven, voordat hij en Maree aan de volledige reis zouden beginnen. Hoe bevalt het tot nu toe? Het is nog maar het begin, maar Marc zegt dat de nieuwe accu zich gedraagt zoals het hoort, en dat de actieradius per lading veel meer is dan hij had verwacht (hoewel hij nog geen specifieke cijfers heeft gegeven).

Test Zero DSR/X: pure elektrische allroad

Koude start

De wereldreis begon op een dag waarop het -8 graden Celsius was in Berlijn, en er lag een beetje sneeuw en ijs op de weg. Dan is het psychologisch geruststellend om een volgwagen mee te hebben, zeker als je partner achter het stuur zit. Het is het begin van de reis, maar over het algemeen lijkt de reis tot nu toe een behoorlijk kille aangelegenheid te zijn. Marc heeft verwarmde handschoenen op batterijen, een must als je in dit weer rijdt.

In de eerste video rijden ze van Berlijn naar Nürnberg, in de zuidelijke helft van Duitsland. Ze rijden verder naar Zuid-Europa, waar het warmer zou moeten zijn. Dat hopen ze tenminste. Als je het stel wilt volgen, check dan Marc Travels op YouTube.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image