zaterdag 20 april 2024

Moet ik betalen voor mijn motor als er betaald parkeren geldt?

Leuker kunnen we het niet maken, wel duidelijker. Ja, dat moet zodra je een motorfiets binnen een betaald parkeer-zone in een parkeervak zet. Sterker nog, als je twee motoren in één vak zet, moet je twee keer betalen omdat je in Nederland altijd per voertuig betaald. In het verleden was het parkeerbonnetje een groot probleem voor betaald parkeren, maar gelukkig gaan steeds meer steden over op digitaal parkeren zodat je kun betalen met een app. Yellowbrick, ANWB Parkeren, en EasyPark zijn hiervan enkele voorbeelden. Let op! Niet elke app werkt in elke gemeente, dus het is slim om wat voorwerk te doen. Er zijn ook steden waar je zelfs een parkeervergunning voor je motor kunt aanvragen! Op de stoep parkeren mag volgens de wet niet, maar gemeente – en zelfs handhavers – gaan hier heel verschillend mee om, zo wijst de praktijk uit. Het blijft dus een erg ingewikkelde kwestie, die je als je pech hebt zo maar 100 euro kan kosten…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen