MOTO73 editie 26/1 iets later op je deurmat

Mocht je nou al op de bank zitten met een grote mok koffie of thee, klaar om ons extra dikke winternummer te lezen, dan willen we je bij dezen onze oprechte excuses aanbieden. De sneeuw is prachtig om naar te kijken, maar door het weer van de afgelopen dagen is MOTO73 editie 26/1 een beetje vertraagd voor onze abonnees. Door de sneeuw komt hij twee dagen later op je deurmat. Editie 26/1 is al wel vanaf vandaag verkrijgbaar in de winkel.

In eerste instantie zou je deze editie ontvangen op donderdag 14 december, maar nu komt hij toch echt pas zaterdag 16 december. Om het goed te maken hebben we dit nummer extra dik gemaakt. In deze editie vind je onder andere de volgende onderwerpen:

Motor van het jaar
Zoals alle motorrijders hebben ook de MOTO73-redacteuren wel een persoonlijke voorkeur als het gaat om motoren. Je leest er alles over op de pagina’s 18, 46, 52, 76 en 88. Op pagina 108 zie je welke machine ze tot Motor van het Jaar hebben verkozen.

Eerste test: Kawasaki Z900RS
De Z900RS is een eerbetoon aan de aloude Z1, de motor die Kawasaki in de jaren zeventig op de kaart zette als fabrikant van erkende pk-pakhuizen. Wij rijden met deze modern classic.

Vader & zoon
Soms valt de appel niet ver van de boom. Zo zijn de zonen van Cees Doorakkers en Jurgen van den Goorbergh ook in het zitje van een racemotor beland.

Dubbeltest
Luxe-toerders als de Harley-Davidson Road Glide en de BMW K1600GTL vragen om een weelderige bestemming. Reden om koers te zetten naar het altijd zonnige Frankrijk. Nou ja, bijna altijd…

Eerste test: Triumph Tiger 122XCA
De nieuwe Triumph Tiger 1200XCa verloor de naam ‘Explorer’. Toch leent de Brit zich nog prima voor een ontdekkingsreis op semi-verhard terrein.

TomTom versus Garmin
Welk navigatiesysteem voldoet het best, de Garmin Zümo 595LM of de TomTom Rider 450? Tom van Appeldoorn onderwerpt beide apparaten aan een praktijktest.

Superbiketest
De Honda CBR1000RR Fireblade, Suzuki GSX-R1000 en Yamaha YZF-R1 zijn pure superbikes. Hoe bruikbaar zijn ze voor dagelijks gebruik?

Memorabele momenten
Aan het eind van het jaar zet de redactie wat memorabele momenten op een rijtje. De hoogte- en dieptepunten, maar ook andere opmerkelijke zaken en hilarische voorvallen.

Dit en nog veel meer vind je in de nieuwste editie van MOTO73.

Nog geen abonnee? Je kunt de nieuwe editie hier los bestellen. Wil je een abonnement? Bekijk de verschillende abonnementen hier en mis geen enkele editie meer.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.