MotoPicto communicatie app geeft rust

Je kent dat wel als je met een groepje motorrijders onderweg bent: je tank is bijna leeg en in de verte zie je een tankstation. Driftig gebarend en zwaaiend probeer je de anderen te laten merken dat je moet tanken. Zonder succes en ook nog eens heel gevaarlijk. Of je wilt even stoppen voor overleg over de route. Hoe kun je dat de anderen dit laten weten tijdens het rijden? Met de komst van MotoPicto is hier eindelijk een oplossing voor.

Al jaren zijn er communicatiesystemen waarmee motorrijders met elkaar kunnen praten tijdens het rijden. Los van de forse investering die voor een goed systeem nodig zijn, werkt het meestal alleen als je met een vaste partner rijdt die ook zo’n systeem heeft gekocht en ingebouwd in de helm. Een voordelige en effectieve oplossing om onderling te communiceren in een groep motorrijders bestaat eenvoudigweg niet. Tot nu.

Communiceren met picto’s

MotoPicto is een app die ontwikkeld is door en voor motorrijders. Het enige dat nodig is voor een veilige onderlinge communicatie is een app en een degelijke telefoonhouder. Middels tien grote en duidelijke pictogrammen laten motorrijders heel eenvoudig aan elkaar weten wat ze willen. Een tankstop? Links- of rechts afslaan? Even stoppen voor overleg? Sanitaire stop? Door simpelweg een pictogram aan te raken merken andere motorrijders wat je van plan bent en kunnen ze hier rekening mee houden op het moment dat dit veilig kan.

Is dat wel veilig?

Een goede vraag. In het verkeer, en zeker op de motor, is veiligheid van het grootste belang. Afleiding dient tot het absolute minimum beperkt te worden. Hiermee is zorgvuldig rekening gehouden bij het ontwerp van de app. MotoPicto is net zo veilig als het gebruik van een goed navigatiesysteem. En veel veiliger dan motorrijders die met wisselend succes al rijdend en zwaaiend aan elkaar proberen duidelijk te maken wat ze van plan zijn.

Grote groepen

MotoPicto is ideaal wanneer in kleinere of grotere groepen wordt gereden. Net als bijvoorbeeld bij WhatsApp kan heel eenvoudig een afgesloten groep aangemaakt worden. Leden van die groep kunnen onderling communiceren met MotoPicto. En omdat de app zowel voor Android als iOS beschikbaar is, werkt het op vrijwel iedere telefoon.

Techniek

MotoPicto berichten maken gebruik van internet communicatie. In tegenstelling tot Bluetooth is communicatie over grote afstanden tussen de motorrijders hiermee geen probleem. Je raakt elkaar dus niet meer kwijt.

5 euro per jaar

De app kost 5 euro per jaar. Door deze bijdrage kan de app vrij van reclame worden aangeboden. Reclames leiden af van het verkeer. Het toont nog eens aan dat MotoPicto echt is ontwikkeld door en voor motorrijders.

Lees hier meer over MotoPicto.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?