Motor en film > Dhoom (India, 2004)

Een Bollywood-motorfilm. Motorduivels in Bombay die hun Japanse machines oppeppen met lachgas. Zang en dans tussen de actiescènes door. Dhoom was van grote invloed op de jongerencultuur en motorwereld in India. Twee supersnelle Japanse motorfietsen die via een hooiwagen een sprong nemen over een ouderwetse dieseltrein.

Dat beeld vat vanuit westers perspectief de film Dhoom het best samen. India is een land waar moderne ontwikkeling, roestige industrie en eeuwenoude tradities versmelten. Een echt filmland ook, waar alleen in 2010 al 1274 speelfilms in roulatie gingen. En een land van tweewielers. Slechts 4,7 procent van de Indiase huishoudens beschikte in 2010 over een auto, 44,8 procent over een fiets, 21 procent over een scooter, brommer of motor.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73, die nu in de winkel ligt, niet.

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.