donderdag 28 maart 2024

Motor en film > Dhoom (India, 2004)

Een Bollywood-motorfilm. Motorduivels in Bombay die hun Japanse machines oppeppen met lachgas. Zang en dans tussen de actiescènes door. Dhoom was van grote invloed op de jongerencultuur en motorwereld in India. Twee supersnelle Japanse motorfietsen die via een hooiwagen een sprong nemen over een ouderwetse dieseltrein.

Dat beeld vat vanuit westers perspectief de film Dhoom het best samen. India is een land waar moderne ontwikkeling, roestige industrie en eeuwenoude tradities versmelten. Een echt filmland ook, waar alleen in 2010 al 1274 speelfilms in roulatie gingen. En een land van tweewielers. Slechts 4,7 procent van de Indiase huishoudens beschikte in 2010 over een auto, 44,8 procent over een fiets, 21 procent over een scooter, brommer of motor.

Meer lezen? Mis dan de nieuwe MOTO73, die nu in de winkel ligt, niet.

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen