woensdag 24 april 2024

Motor & film > Haywire (2012, VS)

Naar aanleiding van de actiefilm Haywire, waarin de hoofdrolspeelster op een Ducati Monster rijdt, blikken we terug op 63 jaar gemotoriseerde vrouw op het witte scherm. En hoe zij evolueerde van dragonder, heks en slet tot amazone. Vechtsportster Gina Carano speelt in Haywire de hoofdrol van freelancespionne Mallory. Ze krijgt de opdracht een ontvoerde man te ontzetten. In werkelijkheid is de man niet ontvoerd, maar ondergedoken omdat hij als journalist de criminele praktijken wilde onthullen van een machtige Fransman. Later vindt de spionne het lijk van de door haar ‘bevrijde’ journalist en beseft ze dat alles in scène is gezet om haar voor de moord te laten opdraaien. Haywire betekent letterlijk draad om stro mee te binden; figuurlijk staat het voor ‘ontregeld’ of ‘helemaal mis’.

Meer lezen over vrouwen, motoren en films? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fanta Voogd

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen