Motor & film > Haywire (2012, VS)

Naar aanleiding van de actiefilm Haywire, waarin de hoofdrolspeelster op een Ducati Monster rijdt, blikken we terug op 63 jaar gemotoriseerde vrouw op het witte scherm. En hoe zij evolueerde van dragonder, heks en slet tot amazone. Vechtsportster Gina Carano speelt in Haywire de hoofdrol van freelancespionne Mallory. Ze krijgt de opdracht een ontvoerde man te ontzetten. In werkelijkheid is de man niet ontvoerd, maar ondergedoken omdat hij als journalist de criminele praktijken wilde onthullen van een machtige Fransman. Later vindt de spionne het lijk van de door haar ‘bevrijde’ journalist en beseft ze dat alles in scène is gezet om haar voor de moord te laten opdraaien. Haywire betekent letterlijk draad om stro mee te binden; figuurlijk staat het voor ‘ontregeld’ of ‘helemaal mis’.

Meer lezen over vrouwen, motoren en films? Mis dan de nieuwe MOTO73 niet!

Tekst: Fanta Voogd

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.