woensdag 24 april 2024

Motorbeurs Utrecht 2024: een groot succes

De organisatie van de 38ste editie van MOTORbeurs Utrecht 2024 is erg tevreden met het succes van dit jaar. Met bijna 88.000 bezoekers was het een drukbezochte beurs waar motorliefhebbers hun hart konden ophalen. Meer dan 280 exposanten zorgden voor een inspirerende ervaring, met onder andere stuntshows, motorclubs en een breed scala aan kleding, accessoires en tweedehandsmotoren.

Rachel Jankowsky, de beursmanager van MOTORbeurs Utrecht 2024, benadrukt dat motorrijden steeds populairder wordt, vooral onder jongeren. Ze verwijst naar recent onderzoek van BOVAG en RAI Vereniging, waaruit blijkt dat het aantal geregistreerde motoren in 2023 een recordhoogte heeft bereikt sinds het jaar 2000. Deze groeiende interesse was ook duidelijk merkbaar tijdens de beursdagen in Utrecht.

Een opvallend aspect van MOTORbeurs Utrecht was de aanwezigheid van bijna alle importeurs van gerenommeerde motormerken. Dit was lang geleden dat ze allemaal tegelijkertijd aanwezig waren op de beurs. De importeurs bundelden hun krachten onder het motto ‘All Brands United’, om gezamenlijk de aandacht op motorfietsen te vestigen. Martijn van Eikenhorst, sectiemanager Motoren bij RAI Vereniging, benadrukt het belang ervan in een tijd waarin de populariteit van motorfietsen blijft groeien.

Motorliefhebbers kwamen in groten getale naar Jaarbeurs om de meer dan 280 exposanten te bezoeken, verspreid over zes beurshallen. MOTORbeurs Utrecht 2024 had een gevarieerd programma met stuntarena’s, de bekende steile wand, vertegenwoordiging van 29 motormerken en nog veel meer. Een bezoeker verwoordde het als volgt: ‘MOTORbeurs Utrecht was weer zoals vroeger. Het was fantastisch, overzichtelijk en eindelijk waren de grote merken weer aanwezig. Er waren ook genoeg stands voor kleding, gereedschap en vermaak.’

Noteer alvast in je agenda: MOTORbeurs Utrecht 2025 zal plaatsvinden van donderdag 20 tot en met 23 februari in Koninklijke Jaarbeurs.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen