donderdag 28 maart 2024

MotorNL verzekering stelt geen strengere eisen aan keyless motorfietsen

Onlangs verschenen er in diverse media berichten over de verscherpte regels die verzekeraars vanaf 1 januari jongstleden stellen voor keyless contactsleutels. Voor berijders van een onder andere een BMW R1250 GS, BMW R1200RT, BMW K1600 GT, Ducati Multistrada, Honda Goldwing en KTM 1290 Super Adventure S een hard gelach.

Gelukkig doet de MotorNL verzekering hier niet aan mee. De MotorNL verzekering is ondergebracht bij Quakel Assuradeuren. Bij Quakel Assuradeuren zijn motoren met een keyless entry niet zwaarder belast in premie en kennen ze geen aanvullende beveiligingseisen. Vaak is een ART 4* goedgekeurd slot icm een stuurslot voldoende en soms is bij het stallen van de motorfiets buiten, afhankelijk van de waarde van de motorfiets en de woonplaats, een aard- en nagelvaste verankering verplicht. De MotorNL verzekering kent ook geen alarmverplichting.

Steeds meer nieuwe motoren worden uitgerust met een keyless systeem, dit zorgt ervoor dat de sleutel van de motor alleen binnen een bepaalde afstand van de motor aanwezig hoeft te zijn om te kunnen starten. Dit brengt een risico met zich mee, doordat dieven de reikwijdte van dit signaal met een soort versterker groter maken en zo de motor dus kunnen starten. Hierop hebben verzekeraars de beveiligingseisen verscherpt. De motor moet volgens de nieuwe eisen welke zijn ingegaan op 1-1-2021 binnen 5 minuten “in slaap” vallen, zodat de motor niet ongezien weggenomen kan worden.

Motoren die een keyless entry hebben, vallen bij veel verzekeraars in de klasse dat er ook een M1 of een M2 beveiligingssysteem geïnstalleerd moet zijn, maar ook dat is niet van toepassing bij de MotorNL verzekering. U wordt dus ook niet achteraf geconfronteerd met de aanschaf- en inbouwkosten van zo’n beveiligingssysteem.

Heeft u een motor met een keyless entry of overweegt u er een te kopen; informeer dan naar de MotorNL verzekering. Bij de MotorNL verzekering kiest u zelf waarvoor u verzekerd bent en wordt u geholpen aan de beste dekking en een scherpe premie. Natuurlijk kunt u alles zelf regelen op www.motornl-verzekering.nl maar telefonisch wordt u net zo graag geholpen, bel gerust 0172-427298.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen