dinsdag 16 juli 2024

Speelfilm over carrière Ángel Nieto

De familie Nieto gaat voor de productie van een film over de carrière van Ángel Nieto, de mythe van het Spaanse motorrijden en de beste motorrijder ter wereld na Agostini. De acteur die hem zal spelen is al bekend.

Het leven van Ángel Nieto wordt naar het grote scherm gebracht. Dit werd bevestigd door zijn zoon Gelete, in een recent interview met Diario ABC. Veel details zijn nog onbekend. ABC verzekert dat de acteur die Ángel Nieto op volwassen leeftijd gaat spelen Juan José Ballesta zal zijn. Dat is een bekende Spaanse acteur die de Goya-prijs won als beste acteur voor zijn hoofdrol in ‘El Bola’. Ballesta was toen slechts 13 jaar oud.

De film volgt de carrière van Ángel Nieto en schetst het leven van de dertienvoudig (of liever twaalf plus één, zoals hij zei) wereldkampioen. Van de beginjaren met races op onwaarschijnlijke motorfietsen in Vallecas, even buiten Madrid, tot de laatste wereldtitel die hij in 1984 won op een Garelli 125.

Ángel Nieto

Twee jaar na zijn laatste overwinning ging Ángel Nieto met pensioen, na een carrière van twintig jaar en met een ongelooflijk palmares. Alleen Agostini had meer zeges en overwinningen. Nieto noteerde negentig overwinningen in het wereldkampioenschap en 139 podiumplaatsen, 34 polepositions en dertien wereldkampionschappen. De kampioen overleed in augustus 2017 op slechts zeventigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van verwondingen die hij had opgelopen bij een verkeersongeval.

‘De nieuwe generaties,’ zei Gelete, ‘weten niet echt wie mijn vader was. Dus ons idee is om te beginnen met het vertellen van het verhaal vanaf hij kind was. We willen eindigen, maar niet alles is al beslist, met zijn laatste wereldtitel. Het is een zeer ambitieus project en we willen het goed doen. We willen iets maken dat hem eer aan doet, als atleet en als mens.’

Valentino Rossi en Marc Márquez: de onderlinge strijd in 4 afleveringen

Als dit het idee is, wordt het vast een zeer interessante film. Nieto heeft een intens leven gehad, vol avonturen van allerlei aard. Hij verliet zijn familie al op zeer jonge leeftijd om te gaan werken voor Derbi in Barcelona. Daar werd hij opgemerkt als talentvol coureur. De stap naar fanrieksrijder werd snel gemaakt. Nieto racete met zeer verschillende motoren in vier klassen van 50 tot 250 cc. Tijdens de GP van Spanje probeerde hij het op een Honda 500. In totaal verzamelde hij ook nog eens 23 nationale titels.

Het is niet de eerste film over Ángel Nieto. Al in 2005 werd een film over zijn carrière uitgebracht op basis van beschikbaar materiaal. Het werd geregisseerd door Fernandez Armero. Maar dit keer is het iets heel anders. Dit wordt een echte speelfilm. Maar er moeten nog veel dingen besloten worden, van productie tot distributie.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen