20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

‘Motorrijden’ met autorijbewijs dankzij Qooder

‘Ooit ga ik echt mijn motorrijbewijs halen. Ooit…’ Is dat ooit er bij jou nog nooit van gekomen? Dan hebben we wellicht goed nieuws. Qooder breidt zijn gamma uit met een vierwiel-versie van de motorscooter. Net als de eerder verschenen driewieler mag hiermee met een autorijbewijs van vóór 2013 worden gereden. De Zwitserse fabrikant heeft nu bovendien een eigen important in Nederland, die opereert vanuit Tilburg.

Waar de driewiel-motorscooter van Qooder twee voorwielen heeft die met de bocht mee kantelen en zorgen voor rechtuit-stabiliteit, beschikt de nieuwe versie over liefst vier kantelbare wielen. De aandrijving gaat op beide achterwielen, de 399 cc-motor met 32,5 pk is centraal geplaatst in het buizenframe. De motorscooter heeft verder een overzichtelijk dashboard, schijfremmen en CVT-automaat.

Qooder geeft een verbruik op van 5,3 liter per 100 kilometer en de vierwiel-motorscooter weegt 280 kilogram. Het maximum toegestane gewicht is 480 kilogram. Met een lengte van 2,2 meter en breedte van 84 centimeter is de Qooder daarnaast eenvoudig te parkeren.

De Nederlandse importeur van Qooder in Tilburg werkt aan een dealernetwerk en ondertussen zijn zowel de driewiel als vierwiel-versie leverbaar, ook om te leasen met een lage bijtelling. Over een paar maanden wordt de serie verder uitgebreid met een e-variant.

“Motorrijden zonder motorrijbewijs noem ik het. Je hebt alle voordelen van ‘lekker de frisse wind voelen’ en de wendbaarheid van een motor en tegelijkertijd de stabiliteit van een auto. En het grootste pluspunt is dat je hem met een B-rijbewijs mag rijden, mits deze vóór 2013 is gehaald.”

Freek Sanders van Well, directeur van Qooder Nederland

Surf voor meer informatie naar www.qoodernederland.nl.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

1 Reactie

  1. Als je nog nooit hebt motorgereden, of heel lang geleden vragen dit soort machines toch wel enige taining. Er zo op weg rijden lijkt me niet slim, een paar lesjes bij een rijschool zijn geen overbodige luxe, ook i.v.m. wat extra motor theorie.

Reacties zijn gesloten.