Motorrijden tijdens de coronacrisis?

Het is als je naar buiten kijkt amper te geloven dat de ‘wereld’ op dit moment zo ziek is. De zon schijnt alsof er niets aan de hand is en met een beetje pak heb je echt geen last van die vrij koude wind. Normaal gesproken dus hét moment om je motor te pakken voor een mooie rit. Maar het is helaas niet normaal…

Alle artikelen rondom Motorrijden en het Coronavirus vind je hier

Gisteren liet het RIVM weten dat je ondanks het coronavirus wel recreatief mag motorrijden. Als je je tenminste houdt aan de speciale ‘corona-regels’, zoals op minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen blijven en het vermijden van sociale activiteiten. Kort samengevat: rij alleen.

Daarnaast is de vraag om zo voorzichtig mogelijk te rijden, zodat er geen ‘medische hulpverlening’ nodig is. Maar dat lijkt ons een corona-onafhankelijke boodschap en is volgens ons altijd de insteek van elke motorrijder, onder welke omstandigheden dan ook.

Toch staat deze uitspraak een beetje haaks op wat we lezen op rijksoverheid.nl. Daar staat namelijk in zeer heldere bewoording: blijf zoveel mogelijk thuis. En als je kucht, hoest en/of verkouden bent: blijf dan helemaal thuis.

Normaal gesproken hadden we voor dit weekeinde een aantal prachtige motorroutes klaar staan, maar wij vinden het, gelet op wat er om ons heen gebeurt, een verkeerd signaal om die nu online te zetten. Dan is het namelijk net of je je onttrekt aan de dagelijkse realiteit.

Wat dat betreft kunnen wij ons goed vinden in het advies van de KNMV. Zij raden aan om de richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de overheid goed in acht te nemen en het KNMV-advies is dan ook om niet de weg op te gaan, tenzij dit echt noodzakelijk is.

Het is even niet anders…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?