donderdag 28 maart 2024

Motorsymposium met Wim van de Camp

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@www.motor.nl.

BOVAG, MAG en RAI Vereniging organiseren op maandag 16 maart in Bunnik een symposium om de bijdrage van de motorfiets aan toekomstbestendige mobiliteit in Nederland in kaart te brengen. In tegenstelling tot vele andere Europese landen heeft de motorfiets in ons land beleidsmatig weinig prioriteit, terwijl deze voertuigcategorie vele mogelijkheden biedt.

Op 16 maart worden beleidsmakers, politici en bestuurders onder leiding van CDA-Europarlementariër en fervent motorrijder Wim van de Camp bijgepraat over het (inter)nationale motorlandschap. Nederland telt momenteel ruim 700.000 motorfietsen en zo’n 1,4 miljoen motorrijbewijsbezitters. Deze doelgroep vormt een enorm potentieel in de strijd tegen files en dichtslibbende binnensteden. Er zijn nu al ontwikkelingen gaande die duiden op toenemend gebruik van de motorfiets in het woon-werkverkeer en tijdens het Motorsymposium worden de aanwezigen uitgebreid geïnformeerd over het duurzaam faciliteren en stimuleren van motorrijden.

Naast het plenaire programma worden op 16 maart tevens vele innovaties gedemonstreerd op het gebied van motorfietstechniek, motorkleding, veiligheid en (vervolg)opleidingen. Het symposium biedt interessante sprekers van de volgende organisaties:

– Ministerie Infrastructuur & Milieu

– SWOV, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

– MAG, belangenvereniging voor motorrijders

– VNU Exhibitions, o.a. organisator Motorbeurs Utrecht

– ACEM, Europese Associatie van MotorfietsConstructeurs

– Stichting SIMS (Standaardisatie- en Informatiebeleid voor de MobiliteitsSector)

– CROW, kennisplatform infrastructuur, openbare ruimte en verkeer & vervoer

– FEBIAC, Belgische automobiel- en tweewielerfederatie

Dagvoorzitter is Nederlandse Europarlementariër en actief motorrijder Wim van de Camp.

Hij zal uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe belangrijk de motor(scooter) kan zijn. Het volledige programma, informatie over de diverse sprekers én over wat er verder te zien en te beleven zal zijn, vindt u op onze internetpagina.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen