Motorsymposium met Wim van de Camp

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

BOVAG, MAG en RAI Vereniging organiseren op maandag 16 maart in Bunnik een symposium om de bijdrage van de motorfiets aan toekomstbestendige mobiliteit in Nederland in kaart te brengen. In tegenstelling tot vele andere Europese landen heeft de motorfiets in ons land beleidsmatig weinig prioriteit, terwijl deze voertuigcategorie vele mogelijkheden biedt.

Op 16 maart worden beleidsmakers, politici en bestuurders onder leiding van CDA-Europarlementariër en fervent motorrijder Wim van de Camp bijgepraat over het (inter)nationale motorlandschap. Nederland telt momenteel ruim 700.000 motorfietsen en zo’n 1,4 miljoen motorrijbewijsbezitters. Deze doelgroep vormt een enorm potentieel in de strijd tegen files en dichtslibbende binnensteden. Er zijn nu al ontwikkelingen gaande die duiden op toenemend gebruik van de motorfiets in het woon-werkverkeer en tijdens het Motorsymposium worden de aanwezigen uitgebreid geïnformeerd over het duurzaam faciliteren en stimuleren van motorrijden.

Naast het plenaire programma worden op 16 maart tevens vele innovaties gedemonstreerd op het gebied van motorfietstechniek, motorkleding, veiligheid en (vervolg)opleidingen. Het symposium biedt interessante sprekers van de volgende organisaties:

– Ministerie Infrastructuur & Milieu

– SWOV, Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

– MAG, belangenvereniging voor motorrijders

– VNU Exhibitions, o.a. organisator Motorbeurs Utrecht

– ACEM, Europese Associatie van MotorfietsConstructeurs

– Stichting SIMS (Standaardisatie- en Informatiebeleid voor de MobiliteitsSector)

– CROW, kennisplatform infrastructuur, openbare ruimte en verkeer & vervoer

– FEBIAC, Belgische automobiel- en tweewielerfederatie

Dagvoorzitter is Nederlandse Europarlementariër en actief motorrijder Wim van de Camp.

Hij zal uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe belangrijk de motor(scooter) kan zijn. Het volledige programma, informatie over de diverse sprekers én over wat er verder te zien en te beleven zal zijn, vindt u op onze internetpagina.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?