maandag 15 juli 2024

Mutt DRK-01: een 125cc neo-retro scrambler met een strak design

De Engelse motorfietsenmerk Mutt Motorcycles, gespecialiseerd in lichte motoren met vaak een retro-stijl, heeft haar gamma uitgebreid met een nieuwe scrambler, de DRK-01. Deze is in het Verenigd Koninkrijk leverbaar als 125cc-model, maar er is ook een 250cc-versie verkrijgbaar. Op de Nederlandse Mutt-site komen we de DRK-01 nog niet tegen. Daarom hebben we ook nog geen prijs.

De DRK-01 is sinds 2022 in ontwikkeling en is meer dan alleen een nieuwe accessoireset op een bestaand technisch platform, zoals bij andere Mutt-modellen. Het bedrijf heeft hier een nieuwe 125cc-eencilinder met dubbele nokkenasen en vloeistofkoeling geïntroduceerd, een primeur voor het merk. De motor levert 13,6 pk en 11 Nm.

RIDERS Festival: RIDERS-leden krijgen gratis toegang op 1 en 2 juni in Rosmalen

Het stalen buizenchassis is vrij klassiek, maar de DRK-01 ziet er modern uit met zijn grote usd-voorvork, twee verstelbare schokdempers, een radiaal voorremklauw die bijt op een 320mm-schijf en spaakwielen van 18 inch met terreinbanden.

Met een drooggewicht van 140 kg en 156 kg volledig volgetankt (16 liter), blijft het gewicht goed beheersbaar. De zadelhoogte van 795 mm past bij het segment.

In lijn met de terreinbanden en de voorvork, heeft de DRK-01 een moderner design dan gebruikelijk bij Mutt, met een LED-koplamp, rechte spatborden, radiatorbehuizingen, een motorbeschermer en een stijlvol tank- en uitlaatdesign.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen