zaterdag 15 juni 2024

MV Agusta brengt ‘Super-Exclusieve’ Superveloce Arsham uit

MV Agusta en Daniel Arsham hebben samengewerkt aan een super-exclusieve gelimiteerde serie van de MV Agusta Superveloce. Deze serie, genaamd de Superveloce Arsham, bestaat uit slechts zes stuks. De onthulling van deze speciale motorfiets vond plaats op de Miami Art Basel op 8 december.

De MV Agusta Superveloce is momenteel het meest iconische model van het merk en het kenmerkende neo-retro ontwerp is gekozen door kunstenaar Daniel Arsham om zijn unieke erosietechniek toe te passen. Arsham staat bekend om zijn avant-gardistische benadering van kunst, waarbij hij sculpturen creëert die de voortgang van de tijd weergeven. Zijn werk heeft vaak betrekking op symbolen en gebaren die tijdloosheid overstijgen.

De keuze voor de Superveloce als basis voor dit project was logisch, gezien z’n verontrustende aantrekkingskracht, avant-garde karakter en knipoog naar klassieke motoren. Met slechts zes eenheden zal dit model een zeldzaam verzamelobject worden.

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor S.p.A., is enthousiast over de samenwerking en ziet veel overeenkomsten tussen MV Agusta en Daniel Arsham in termen van waarden en filosofie. Daniel Arsham zelf is gefascineerd door de automotivewereld en zag in dit project de mogelijkheid om een functionele motorfiets te transformeren tot een sculptuur met behulp van zijn kenmerkende erosietechniek.

Wie is Daniel Arsham?

Daniel Arsham is een internationaal bekroonde kunstenaar uit New York en zijn werk omvat verschillende disciplines, zoals beeldende kunst, architectuur, performance, design en film. Zijn esthetiek draait om het concept van fictionele archeologie en hij experimenteert met tijdloze symbolen en gebaren over culturen heen.

In de afgelopen jaren heeft Arsham ook commerciële ondernemingen opgezet gericht op gelimiteerde kunstwerken, waardoor zijn werk een breder publiek bereikt. Hij werd zelfs benoemd tot creatief directeur van de Cleveland Cavaliers in 2021, waarmee hij de eerste beeldend kunstenaar werd die deze functie bekleedde.

Het werk van Daniel Arsham is tentoongesteld in gerenommeerde musea over de hele wereld, waaronder PS1 in New York en het Museum of Contemporary Art in Miami.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen