13 C
Nederland
donderdag 30 juni 2022

MV Agusta F3 officieel gepresenteerd UPDATE

UPDATE 18-7-2011
Het wachten is voorbij, eindelijk weten we wat de nieuwe F3 gaat kosten. En dat is 13.750 euro, om precies te zijn. Voor de goede orde, inclusief BTW en BPM. Lezers afkomstig uit België mogen ons echter weer uitlachen want de zuiderburen hoeven slechts 11.990 euro af te tikken. Scheelt toch zomaar 1.760 pegels.

BERICHT 1-11-2010
Jarenlang had Triumph met veel succes het ‘alleenrecht’ bij de 675cc metende driecilinders in het Supersport-segment.  Vanaf vandaag is daar officieel een einde aangekomen want MV heeft zojuist de F3 gepresenteerd. Hoewel een einde? Het is zeer waarschijnlijk dat de F3 pas eind volgend jaar (!) op de markt komt omdat de Italianen nog niet helemaal klaar zijn. Dit blijkt ook het uit feit dat er nog amper technische gegevens beschikbaar zijn. Bekend is dat het een driecilinder in lijn wordt, maar het hoeveel pk is niet helemaal duidelijk. Maar waarschijnlijk ligt het maximale vermogen tussen de 138 en 144 pk.

Op het gebied van elektronica is gelukkig wel meer duidelijk. Zo maakt het ride-by-wire systeem voor het eerst in de lange geschiedenis van MV z’n opwachting. Daarnaast zal dit systeem instelbaar zijn. Het traction control en motormanagement werken nauw samen om vervelende verrassingen te voorkomen. Qua frame zal de F3 niet onder gaan doen ten opzichte van zijn illustere broer, de F4. Verder is bekend dat zowel de Marzocchi voorvork als de Sachs achtervering volledig instelbaar zijn. De remhendel (een radial master cylinder) is afkomstig van Nissin, de schijven en remblokken komen traditiegetrouw uit de fabriek van Brembo.

Onduidelijk is helaas nog wanneer we meer informatie mogen verwachten.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen