MV Agusta F3 officieel gepresenteerd UPDATE

UPDATE 18-7-2011
Het wachten is voorbij, eindelijk weten we wat de nieuwe F3 gaat kosten. En dat is 13.750 euro, om precies te zijn. Voor de goede orde, inclusief BTW en BPM. Lezers afkomstig uit België mogen ons echter weer uitlachen want de zuiderburen hoeven slechts 11.990 euro af te tikken. Scheelt toch zomaar 1.760 pegels.

BERICHT 1-11-2010
Jarenlang had Triumph met veel succes het ‘alleenrecht’ bij de 675cc metende driecilinders in het Supersport-segment.  Vanaf vandaag is daar officieel een einde aangekomen want MV heeft zojuist de F3 gepresenteerd. Hoewel een einde? Het is zeer waarschijnlijk dat de F3 pas eind volgend jaar (!) op de markt komt omdat de Italianen nog niet helemaal klaar zijn. Dit blijkt ook het uit feit dat er nog amper technische gegevens beschikbaar zijn. Bekend is dat het een driecilinder in lijn wordt, maar het hoeveel pk is niet helemaal duidelijk. Maar waarschijnlijk ligt het maximale vermogen tussen de 138 en 144 pk.

Op het gebied van elektronica is gelukkig wel meer duidelijk. Zo maakt het ride-by-wire systeem voor het eerst in de lange geschiedenis van MV z’n opwachting. Daarnaast zal dit systeem instelbaar zijn. Het traction control en motormanagement werken nauw samen om vervelende verrassingen te voorkomen. Qua frame zal de F3 niet onder gaan doen ten opzichte van zijn illustere broer, de F4. Verder is bekend dat zowel de Marzocchi voorvork als de Sachs achtervering volledig instelbaar zijn. De remhendel (een radial master cylinder) is afkomstig van Nissin, de schijven en remblokken komen traditiegetrouw uit de fabriek van Brembo.

Onduidelijk is helaas nog wanneer we meer informatie mogen verwachten.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?