MV Agusta komende vijf jaar verzekerd van voldoende poen

MV Agusta heeft zich verzekerd van voldoende financiële middelen om het nieuwe, vijfjarig businessplan uit te kunnen voeren. Het Italiaanse merk kondigt ook enkele veranderingen aan in de top. De functie van Giovanni Castiglioni is het meest opvallend. Die krijgt een adviserende rol.

De doelstelling in het nieuwe businessplan is een jaarlijkse productie van 25.000 motoren per jaar, met de focus op nieuwe premium- en middelzware motoren. Tot 2021 investeert MV Agusta zwaar in het wereldwijde distributienetwerk.

Waar die middelen vandaan komen? Zoals te verwachten, komt de financiering van het plan voor rekening van de familie Sardarov. Timur Sardarov bekleedt vanaf december 2018 de functie van voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO. Hij wordt in het managementteam gesteund door Massimo Bordi en Paolo Bettin. De financiële injectie moet MV Agusta niet alleen helpen de gestelde doelen te bereiken, het moet ook de angst wegnemen over de toekomst van MV Agusta, niet alleen bij consumenten, maar ook bij toeleveranciers.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?