MV Agusta terug in GP’s

MV Agusta keert terug in de GP-wereld. In samenwerking met Forward Racing bouwt het een Moto2-machine. Niet het allerhoogste podium, maar je moet ergens beginnen. Bovendien deed Forward Racing in 2014 ervaring op in de MotoGP. Toen streed het met coureur Aleix Espargaro succesvol in de open klasse. Het debuut van het MV Agusta prototype staat gepland voor juli 2018. Assen lijkt dus net iets te vroeg te komen.

Legendarische namen
Als MV Agusta een fractie wint van wat het vroeger gewend was, dan is het project nu al een succes. De Italianen streden van 1952 tot en met 1974 op alle circuits ter wereld en deden dat extreem succesvol. Het leverde maar liefst 75 wereldtitels op (38 voor de rijder en 37 voor de fabrikant). Tussen legendarische namen als John Surtees, Mike Hailwood, Phil Read, Giacomo Agostini en Carlo Ubbiali steken die van Stefano Manzi en Eric Granado wat bleek af, maar zij zijn wel de volgende generatie fabriekscoureurs voor MV.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?