22.3 C
Nederland
zaterdag 21 mei 2022

MV Agusta terug in GP’s

MV Agusta keert terug in de GP-wereld. In samenwerking met Forward Racing bouwt het een Moto2-machine. Niet het allerhoogste podium, maar je moet ergens beginnen. Bovendien deed Forward Racing in 2014 ervaring op in de MotoGP. Toen streed het met coureur Aleix Espargaro succesvol in de open klasse. Het debuut van het MV Agusta prototype staat gepland voor juli 2018. Assen lijkt dus net iets te vroeg te komen.

Legendarische namen
Als MV Agusta een fractie wint van wat het vroeger gewend was, dan is het project nu al een succes. De Italianen streden van 1952 tot en met 1974 op alle circuits ter wereld en deden dat extreem succesvol. Het leverde maar liefst 75 wereldtitels op (38 voor de rijder en 37 voor de fabrikant). Tussen legendarische namen als John Surtees, Mike Hailwood, Phil Read, Giacomo Agostini en Carlo Ubbiali steken die van Stefano Manzi en Eric Granado wat bleek af, maar zij zijn wel de volgende generatie fabriekscoureurs voor MV.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen