Nederlands succesvolste motorcoureur Jan de Vries (77) overleden

Voormalig motorcoureur Jan de Vries is afgelopen donderdag in zijn woonplaats Purmerend op 77-jarige leeftijd overleden. De tweevoudig wereldkampioen in de 50cc overleed aan de gevolgen van een acute hartstilstand.

De Vries veroverde in 1971 en 1973 de wereldtitel in de 50 cc-klasse op een Van Veen Kreidler. 27 keer stond hij op het podium van een grand prix en liefst veertien keer op de hoogste trede.

In 2017 sprak MotorNL-redacteur Ad van de Wiel nog uitgebreid met Nederlands succesvolste motorcoureur. Lees hier het interview (premium).

Jan de Vries
Vreugde in Zweden in 1973: Jan de Vries is opnieuw wereldkampioen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Misschien vind je dit ook interessant?